Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 50 g vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 db kisebb répa
- ½ fej brokkoli
- ½ fej karfiol
- 300 ml habtejszín
- 0.25 db citrom leve
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 ág friss tárkony
- 200 g fagyasztott borsó
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csomag leveles tészta (270 g)
- 100 g gouda sajt
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 50 g vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 db kisebb répa
- ½ fej brokkoli
- ½ fej karfiol
- 300 ml habtejszín
- 0.25 db citrom leve
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 ág friss tárkony
- 200 g fagyasztott borsó
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csomag leveles tészta (270 g)
- 100 g gouda sajt
A sütőbe tehető serpenyőben felmelegítjük az olajat a vajjal, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott kétfajta hagymát. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a vékony szeletekre vágott répát, a fagyasztott borsót, valamint a rózsáira szedett brokkolit és karfiolt, és lefedve 5 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, meglocsoljuk a citromlével és megszórjuk az apróra vágott friss zöldfűszerekkel. 2-3 perc alatt összeforraljuk, majd elzárjuk, és befedjük egy csomag leveles tésztával.
Pár helyen kicsit összegyűrjük, majd ráreszeljük a sajtot, és a 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tetszőleges darabot vágunk belőle, és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett a tavaszi zöldséges pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!