Hozzávalók
A nudlihoz
- 400 g főtt burgonya
- 300 g liszt
- 1 db tojás
- só
- olaj
A feltéthez
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 db friss chilipaprika
- 1 db cukkini
- 1 fej brokkoli (kisebb)
- 4 - 8 ek olaj
- só, bors
- 150 g zöldborsó (fagyasztott)
- 1 csomag szeletelt szalámi (100 g)
- 1 csokor friss petrezselyem
- 100 g vaj
A tálaláshoz
- 100 g feta sajt
- 1 kis doboz pirított hagyma (amit a hot dogra szoktak tenni)
Hozzávalók
A nudlihoz
- 400 g főtt burgonya
- 300 g liszt
- 1 db tojás
- só
- olaj
A feltéthez
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 1 db friss chilipaprika
- 1 db cukkini
- 1 fej brokkoli (kisebb)
- 4 - 8 ek olaj
- só, bors
- 150 g zöldborsó (fagyasztott)
- 1 csomag szeletelt szalámi (100 g)
- 1 csokor friss petrezselyem
- 100 g vaj
A tálaláshoz
- 100 g feta sajt
- 1 kis doboz pirított hagyma (amit a hot dogra szoktak tenni)
Házi nudlit készíteni sokkal egyszerűbb, mint hinnétek, szóval bátran álljatok neki. Sőt, nyugodtan vonjátok be a gyerekeket a “gyúrmázásba”!
A nudlihoz a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd egy burgonyanyomón átnyomjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt burgonyát, a lisztet és a tojást egy pár csipet sóval összedolgozzuk, majd kb. hüvelykujjnyi vastag roládokat formázunk a tésztából, és kb. 1 cm-es kis darabokra vágjuk. A kis darabokat egy enyhén meglisztezett felületen nudli formájúra sodorjuk a kezünkkel.
A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát és a chilit vékonyra szeleteljük. A cukkinit hosszában elnegyedeljük, kivágjuk a középső, szivacsos részét, majd ferdén kb. 0,5-1 cm-es csíkokra vágjuk. A brokkolit apró kis rózsáira bontjuk.
A nudlikat sós, forrásban lévő, de nem zubogó vízben addig főzzük, amíg fel nem jöttek a víz felszínére, majd leszűrjük, de mentsünk meg kb. 2 merőkanálnyit a főzővízből. Meglocsoljuk egy pár evőkanál olajjal, összeforgatjuk, és félretesszük, amíg folytatjuk a többi hozzávalóval.
Egy tapadásmentes serpenyőbe öntünk 4-5 evőkanál olajat, majd felforrósítjuk, és jöhet rá a brokkoli, a cukkini, a hagyma, a fokhagyma és a chili. Sózzuk, borsozzuk, és pár perc pirítás után mehet rá a borsó is, amivel szintén pirítjuk 1-2 percig, majd nyakon öntjük a félretett főzőlével. Addig forraljuk, amíg a zöldségek meg nem főttek, de még azért van tartásuk, enyhén roppannak.
Eközben egy másik serpenyőben közepes/magas hőfokon elkezdjük pirítani a tetszőlegesen felvágott szalámit, majd amikor kipirult a zsírja, hozzádobjuk a nudlit, és nagyon magas hőfokon addig pirítjuk, amíg néhol kaptak egy kis pirosas, aranybarna színt.
Egy elég nagy tálba öntjük a nudlit, a zöldséges mixet, az aprított petrezselymet és a vajat, majd az egészet összeforgatjuk. Megkóstoljuk, és ha kell, ízesítjük. Tálalásnál rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk ropogós hagymával.
Ha tetszett a tavaszi fetás házi nudli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezeket is nézd meg:
Sajtszószos-kolbászos tepsis nudli