Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A nudlihoz

400 g főtt burgonya
300 g liszt
1 db tojás
olaj

A feltéthez

1 fej hagyma (kisebb)
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 db friss chilipaprika
1 db cukkini
1 fej brokkoli (kisebb)
4 - 8 ek olaj
só, bors
150 g zöldborsó (fagyasztott)
1 csomag szeletelt szalámi (100 g)
1 csokor friss petrezselyem
100 g vaj

A tálaláshoz

100 g feta sajt
1 kis doboz pirított hagyma (amit a hot dogra szoktak tenni)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tavaszi fetás házi nudli

Imáááááádoooom a nudliiiiiiiit! :D Nekem jöhet bármilyen formában, olaszosan, magyarosan, így-úgy-amúgy. :D Mindegy, csak legyen! Ezért is találtam ki nektek egy zöldségekből hiányt nem szenvedő, tavaszi behatású verziót. Csak annyit mondok, hogy „húzd rá, maestro”. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A nudlihoz

400 g főtt burgonya
300 g liszt
1 db tojás
olaj

A feltéthez

1 fej hagyma (kisebb)
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 db friss chilipaprika
1 db cukkini
1 fej brokkoli (kisebb)
4 - 8 ek olaj
só, bors
150 g zöldborsó (fagyasztott)
1 csomag szeletelt szalámi (100 g)
1 csokor friss petrezselyem
100 g vaj

A tálaláshoz

100 g feta sajt
1 kis doboz pirított hagyma (amit a hot dogra szoktak tenni)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Házi nudlit készíteni sokkal egyszerűbb, mint hinnétek, szóval bátran álljatok neki. Sőt, nyugodtan vonjátok be a gyerekeket a “gyúrmázásba”!

A nudlihoz a burgonyát sós vízben megfőzzük, majd egy burgonyanyomón átnyomjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt burgonyát, a lisztet és a tojást egy pár csipet sóval összedolgozzuk, majd kb. hüvelykujjnyi vastag roládokat formázunk a tésztából, és kb. 1 cm-es kis darabokra vágjuk. A kis darabokat egy enyhén meglisztezett felületen nudli formájúra sodorjuk a kezünkkel.

A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát és a chilit vékonyra szeleteljük. A  cukkinit hosszában elnegyedeljük, kivágjuk a középső, szivacsos részét, majd ferdén kb. 0,5-1 cm-es csíkokra vágjuk. A brokkolit apró kis rózsáira bontjuk.

A nudlikat sós, forrásban lévő, de nem zubogó vízben addig főzzük, amíg fel nem jöttek a víz felszínére, majd leszűrjük, de mentsünk meg kb. 2 merőkanálnyit a főzővízből. Meglocsoljuk egy pár evőkanál olajjal, összeforgatjuk, és félretesszük, amíg folytatjuk a többi hozzávalóval.

Egy tapadásmentes serpenyőbe öntünk 4-5 evőkanál olajat, majd felforrósítjuk, és jöhet rá a brokkoli, a cukkini, a hagyma, a fokhagyma és a chili. Sózzuk, borsozzuk, és pár perc pirítás után mehet rá a borsó is, amivel szintén pirítjuk 1-2 percig, majd nyakon öntjük a félretett főzőlével. Addig forraljuk, amíg a zöldségek meg nem főttek, de még azért van tartásuk, enyhén roppannak. 

Eközben egy másik serpenyőben közepes/magas hőfokon elkezdjük pirítani a tetszőlegesen felvágott szalámit, majd amikor kipirult a zsírja, hozzádobjuk a nudlit, és nagyon magas hőfokon addig pirítjuk, amíg néhol kaptak egy kis pirosas, aranybarna színt.

Egy elég nagy tálba öntjük a nudlit, a zöldséges mixet, az aprított petrezselymet és a vajat, majd az egészet összeforgatjuk. Megkóstoljuk, és ha kell, ízesítjük. Tálalásnál rámorzsoljuk a fetát és megszórjuk ropogós hagymával.

Tavaszi fetás házi nudli

Ha tetszett a tavaszi fetás házi nudli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket is nézd meg:

Sufnudli baracklekvárral

Sajtszószos-kolbászos tepsis nudli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások