Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
1 zacskó chips
300 - 400 g pulykamell szeletelve
250 g apprószemű barna csiperkegomba
100 g shiitake gomba
só, bors
3 ek olívaolaj
½ fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
50 - 100 ml fehérbor
300 ml habtejszín
1 csipet kakukkfű
1 csipet oregánó
1 csipet rozmaring
1 csokor friss petrezselyem
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
1 ek hideg vaj
Hirdetés

20 perces vacsi: pulykasteak tejszínes gombamártással

Vannak olyan kaják, amiket az egész család imád, és amiket egyszerűen nem lehet elrontani. Ez a pulyka éppen ilyen! Mindenkinek érdemes kipróbálni, mert ennél jobb dolog aligha történhet a héten!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
1 zacskó chips
300 - 400 g pulykamell szeletelve
250 g apprószemű barna csiperkegomba
100 g shiitake gomba
só, bors
3 ek olívaolaj
½ fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
50 - 100 ml fehérbor
300 ml habtejszín
1 csipet kakukkfű
1 csipet oregánó
1 csipet rozmaring
1 csokor friss petrezselyem
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
1 ek hideg vaj

Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a gombákat, és kiszedjük egy tányérra. Ugyanebben a serpenyőben egy kevés olajon pár perc alatt elősütjük az előzőleg sózott, borsozott pulykamellszeleteket, majd ezt is kivesszük. A visszamaradt szaftra öntünk még 1 evőkanál olajat, és elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Sózzuk, és ha egy kis színt kapott a hagyma, akkor mehet rá a mustár. Kicsit lepirítjuk, és felöntjük a fehérborral.

Ha elpárolgott, mehet bele a tejszín, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal és oregánóval fűszerezzük. Belerakjuk a lepirított gombát és az elősütött pulykát is. Megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, és 5-8 percig rotyogtatjuk még, hogy a hús teljesen megpuhuljon. Egy darab hideg vajat is elkeverünk benne, és kész. Gyors köretként chipsszel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások