Hirdetés

Aszalt szilvával töltött sertésszűz sajtmártással

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A sült krumplihoz

6 db burgonya
50 ml olaj

A sertésszűzhöz

500 g sertésszűz
só, bors
kb. 10-12 szelet bacon
kb. 150 g aszalt szilva
50 ml olaj

A sajtmártáshoz

25 g vaj
1 ek liszt
250 ml tej
0.25 tk szerecsendió
130 g cheddar sajt

A tálaláshoz

újhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Aszalt szilvával töltött sertésszűz sajtmártással

Ha unod a vasárnapi rántott húst, vagy nem unod, de valami másra vágysz, ami méltó dísze az asztalnak, és nem mellesleg finom is, akkor ez az aszalt szilvával töltött sertésszűz egy igazán jó választás. Pláne, ha még vendégeket is vársz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A sült krumplihoz

6 db burgonya
50 ml olaj

A sertésszűzhöz

500 g sertésszűz
só, bors
kb. 10-12 szelet bacon
kb. 150 g aszalt szilva
50 ml olaj

A sajtmártáshoz

25 g vaj
1 ek liszt
250 ml tej
0.25 tk szerecsendió
130 g cheddar sajt

A tálaláshoz

újhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az aszalt szilvával töltött sertésszűz sajtmártással és sült krumplival egy igazán mutatós és ízletes étel. Elkészítéséhez először megpucoljuk a burgonyát, kb. 3 x 3 centis kockákra vágjuk, enyhén sós vízben feltesszük főni, és félig megfőzzük. 

Míg fő a krumpli, a húst egy éles késsel lehártyázzuk, és legyező formában kinyitjuk: először hosszában, a közepén bevágjuk, majd újabb vágást ejtünk rajta, és kihajtogatjuk. Egy klopfoló segítségével vékonyra klopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. 

Teszünk egy folpackot a hús alá, hogy könnyebben fel tudjuk majd tekerni, és vertikálisan, fedésben elhelyezzük rajta a baconszeleteket. Ha hosszúak, a lelógó bacont egy éles késsel levágjuk és félretesszük. A hús aljára tesszük az aszalt szilvát, majd szorosan feltekerjük. A külsejét is sózzuk, borsozzuk, majd először sütőpapírba, azután alufóliába csomagoljuk, és 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 

Aszalt szilvával töltött sertésszűz
Aszalt szilvával töltött sertésszűz sajtmártással

Köret

Míg sül a hús, leszűrjük a félig megfőtt burgonyát, kiterítjük egy tepsire, hagyjuk kigőzölögni, majd meglocsoljuk olajjal, sózzuk, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt aranybarnára sütjük. 

A korábban levágott bacont felcsíkozzuk, és közepes hőfokon lepirítjuk. Ezzel fogjuk megszórni a sült krumplinkat.

Sajtmártás

A sajtmártáshoz felolvasztjuk a vajat, majd rászórjuk a lisztet, és kb. fél percig pirítjuk. Folyamatosan, kisebb adagokban hozzácsurgatjuk a tejet, és egy habverő segítségével csomómentesre keverjük. Ha felforrt a besamel, és elkezdett besűrűsödni, lehúzzuk a tűzről, ízesítjük szerecsendióval, picit megsózzuk, majd belekeverjük a reszelt cheddar sajtot is. Ha esetleg nem olvadna el a sajt a mártásban, akkor tegyük vissza a tűzhelyre, és alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve várjuk meg, míg a sajt teljesen elolvad.  

Abban a serpenyőben, amiben kisütöttük a bacont, kevés olajat hevítünk, és a sütőből kivett hús minden oldalát szép barnára pirítjuk. 

Aszalt szilvával töltött sertésszűz sajtmártással

Tálaláskor a tányérra szedünk a sajtmártásból, arra helyezzük a felszeletelt húst, mellé szedünk a sült krumpliból, megszórjuk a pirított baconnel és a karikára vágott újhagymával. 

Ha tetszett az aszalt szilvával töltött sertésszűz sajtmártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel

Aszalt sárgabarackkal töltött sertésszűz

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?