Hozzávalók
- 1 db 350-450 g-os sertésszűz
- só, bors
- 10 - 12 db aszalt sárgabarack
- 6 - 8 szelet bacon
- 2 - 3 ág friss kakukkfű
Aszalt sárgabarackkal töltött sertésszűz
Hozzávalók
- 1 db 350-450 g-os sertésszűz
- só, bors
- 10 - 12 db aszalt sárgabarack
- 6 - 8 szelet bacon
- 2 - 3 ág friss kakukkfű
A sertésszűzről levágjuk a külső hártyás részeket, majd egy bemetszést csinálunk a közepén, és kb. 1,5-2 cm vastagságúra kiterítjük. A belsejét sózzuk, borsozzuk, és a közepére pakoljuk az aszalt barackot. Feltekerjük, majd a külsejét is sózzuk, borsozzuk, és baconbe tekerjük, ráfektetjük a kakukkfüvet, majd az egészet alufóliába csomagoljuk úgy, hogy a végeit felcsavarjuk, mintha szaloncukor lenne.
Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre, majd egy serpenyőben körbepirítjuk. Tálalás előtt kicsit hagyjuk állni, és csak utána szeleteljük fel.
Ha tetszett az aszalt sárgabarackkal töltött sertésszűz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a receptek is érdekelhetnek:
Sertésszűz, a legkirályabb mázas kaja
Borsos sertésszűz meggymártással és brokkolis krumplipürével