Hirdetés
Green Kitchen

Aszalt sárgabarackkal töltött sertésszűz

Hozzávalók

1
sertésszűzhöz
+
1 db 350-450 g-os sertésszűz
só, bors
10 - 12 db aszalt sárgabarack
6 - 8 szelet bacon
2 - 3 ág friss kakukkfű
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Aszalt sárgabarackkal töltött sertésszűz

Bizton állíthatom, hogy Szabolcsban és Hajdú-Bihar megyében ez az étel, vagy az aszalt szilvás változata, legalább egyszer elkészül az ünnepekkor. Bármilyen köret tökéletes hozzá, legjobban a krumplis dolgok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
sertésszűzhöz
+
1 db 350-450 g-os sertésszűz
só, bors
10 - 12 db aszalt sárgabarack
6 - 8 szelet bacon
2 - 3 ág friss kakukkfű
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sertésszűzről levágjuk a külső hártyás részeket, majd egy bemetszést csinálunk a közepén, és kb. 1,5-2 cm vastagságúra kiterítjük. A belsejét sózzuk, borsozzuk, és a közepére pakoljuk az aszalt barackot. Feltekerjük, majd a külsejét is sózzuk, borsozzuk, és baconbe tekerjük, ráfektetjük a kakukkfüvet, majd az egészet alufóliába csomagoljuk úgy, hogy a végeit felcsavarjuk, mintha szaloncukor lenne.

Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre, majd egy serpenyőben körbepirítjuk. Tálalás előtt kicsit hagyjuk állni, és csak utána szeleteljük fel.

aszalt sárgabarackkal töltött sertésszűz
Aszalt sárgabarackkal töltött sertésszűz

Ha tetszett az aszalt sárgabarackkal töltött sertésszűz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Sertésszűz, a legkirályabb mázas kaja

Borsos sertésszűz meggymártással és brokkolis krumplipürével

Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások