Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Citromos sertéskaraj pisztáciás répalepénnyel

Hozzávalók

2
személyre
+

A karajhoz

4 szelet sertéskaraj
só, bors
olívaolaj
50 ml száraz fehérbor
2 db citrom
150 ml víz
1 tk keményítő
pár kocka hideg vaj

A lepényhez

300 g sárgarépa
só, bors
2 db tojás
3 - 4 ek liszt
½ csomag sütőpor (6 g)
1 tk őrölt római kömény
1 - 2 marék pisztácia
1 csokor újhagyma
1 csokor petrezselyem
100 ml víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Citromos sertéskaraj pisztáciás répalepénnyel

Megmutattuk milyen kajákat készítsetek, ha le akarjátok nyűgözni a kiszemelteteket! Gyors, megúszós és isteni finom randikaják jönnek, próbáljátok ki őket! Kezdjük és sertéskarajjal, de a recept végén találtok még néhány tippet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+

A karajhoz

4 szelet sertéskaraj
só, bors
olívaolaj
50 ml száraz fehérbor
2 db citrom
150 ml víz
1 tk keményítő
pár kocka hideg vaj

A lepényhez

300 g sárgarépa
só, bors
2 db tojás
3 - 4 ek liszt
½ csomag sütőpor (6 g)
1 tk őrölt római kömény
1 - 2 marék pisztácia
1 csokor újhagyma
1 csokor petrezselyem
100 ml víz
Bevásárlólistához adom

A sárgarépákat lereszeljük, ráütjük a tojásokat, hozzászórjuk a lisztet és a sütőport. Az előzőleg száraz serpenyőben lepirított pisztáciát durvára vágjuk és a répához adjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt római köménnyel. Végül hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát (a zöldjét is!) és a felaprított petrezselymet is. Mehet még bele egy kevés víz, összekeverjük és hagyjuk kicsit állni. Addig elkészítjük a citromos karajt. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, vagy húslapítóval kilapítjuk. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben körbepirítjuk. Öntünk hozzá egy kevés fehérbort, belefacsarjuk az egyik citrom levét, aztán mehet bele a vízben elkevert keményítő is. Végül pedig pár kocka hideg vajat dobunk bele és addig rázogatjuk a serpenyőt, míg szép fényes lesz a mártás a beleolvadt vajtól. Pár citromkarika, egy összerottyantás és kész!  Egy forró serpenyőben olajat hevítünk, amiben kisütjük a répalepényeket, oldalankét 2-3 perc alatt.

Mit szólnátok még egy thai garnélás rizstésztához, vagy színesbors-kéregben sült sertésszűzhöz, elképesztő körettel? De persze a desszert sem hiányozhat, csekkoljátok le ezt az újragondolt lúdláb desszertet.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások