Hirdetés

Csirke biryani

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A csirkéhez

200 ml joghurt
2 gerezd fokhagyma
2 - 3 cm friss gyömbér
1 db citrom
1 mk só
1 csapott tk garam masala
1 mk chilipor (cayenne)
1 tk kurkuma
500 g csirkecombfilé

A rétegezéshez

1 mk sáfrány vagy 1 tk sáfrányos szeklice
100 ml tej
300 g basmati rizs
5 - 6 db mentalevél
1 mk garam masala
1 mk pirospaprika
1 - 2 db friss chili
150 ml víz

A fűszeres alaphoz

2 - 3 ek olaj
4 db salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db csillagánizs
1 csapott mk egész kömény
2 db babérlevél
4 db szegfűszeg
1 rúd fahéj

A tálaláshoz

néhány kanál natúr joghurt
néhány mentalevél
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirke biryani

Zé testvérét idézve Bácska és Bombay még sosem volt ilyen közel egymáshoz. Ez egy extrán fűszeres, csirkés rizses hús, amit az elkészítésekor rétegezve kell az edénybe tenni, hogy a lepirult csirkepác végül beízesítse az egész ételt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A csirkéhez

200 ml joghurt
2 gerezd fokhagyma
2 - 3 cm friss gyömbér
1 db citrom
1 mk só
1 csapott tk garam masala
1 mk chilipor (cayenne)
1 tk kurkuma
500 g csirkecombfilé

A rétegezéshez

1 mk sáfrány vagy 1 tk sáfrányos szeklice
100 ml tej
300 g basmati rizs
5 - 6 db mentalevél
1 mk garam masala
1 mk pirospaprika
1 - 2 db friss chili
150 ml víz

A fűszeres alaphoz

2 - 3 ek olaj
4 db salottahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db csillagánizs
1 csapott mk egész kömény
2 db babérlevél
4 db szegfűszeg
1 rúd fahéj

A tálaláshoz

néhány kanál natúr joghurt
néhány mentalevél
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirke biryani pácolásához a joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával és az apró lyukú reszelőn lereszelt friss gyömbérrel. Belekeverjük a citrom levét is, majd a sóval és az összes többi fűszerrel jól összekeverjük. A csirkecombokat alaposan bekenjük a keverékkel, és legalább egy órát állni hagyjuk. 

Közben a sáfrányt a tejbe tesszük, ami szépen kioldja az ízét és a színét.

A fűszeres alaphoz egy magas falú lábast közepes fokozaton felhevítünk, és az olajon lepirítjuk a kétféle, felszeletelt hagymát. Ezután mellé dobjuk a fűszereket, azaz a csillagánizst, az egész köményt, a babérlevelet, a szegfűszeget és a fahéjrudat. Ezekkel együtt hevítjük tovább a hagymát és a zsiradékot, majd beletesszük a pácolt húst lemosás nélkül. Lefedjük az edényt, és hagyjuk, hogy amíg a hús alja lepirul, közben párolódjon is a képződő gőzben. Ezután megfordítjuk a húsokat, és elkezdjük az étel rétegezését. 

A húsra szórjuk a rizst, majd beletépkedjük a mentaleveleket, rászórjuk a garam masalát és a pirospaprikát is, és a felkarikázott chilivel is megszórjuk. Ezután felöntjük a sáfrányos tejjel és a vízzel, majd lefedjük, és az egészet 25-30 perc alatt, továbbra is közepes lángon készre pároljuk. 

Mikor az étel elkészült, félretesszük, hagyjuk, hogy a rizs minden megmaradt nedvességet magába szívjon, majd átkeverjük, és mentás joghurttal tálaljuk.

Csirke biryani

Ha tetszett a csirke biryani receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Indiai csirkecomb naan kenyérrel és édeskömény-salátával

Indiai fűszerezésű csirkemell

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?