A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ db tv-paprika (120 g/db)
- 300 ml víz
- 2 tk sűrített paradicsom
- 500 g csirkemáj
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
A tésztához
- 200 g copfocskatészta
- só
Csirkemájpörkölt copfocskával
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ db tv-paprika (120 g/db)
- 300 ml víz
- 2 tk sűrített paradicsom
- 500 g csirkemáj
- 1 ek daráltpaprika-krém
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
A tésztához
- 200 g copfocskatészta
- só
A csirkemájpörkölt recept elkészítéséhez zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a kis kockákra vágott tv-paprikát, és közepes hőfokon 10 percig dinszteljük. Felöntjük 150 ml vízzel és közepesen erős hőfokon addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Ekkor felöntjük újra és ismét addig főzzük, amíg a víz el nem párolog.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1 percig pirítjuk, majd mehet a lábasba a csirkemáj is. Erős hőfokon 1 percig pirítjuk, hozzáadjuk a daráltpaprika-krémet, a fűszerpaprikát és felöntjük annyi vízzel, amiből még ki-kikandikálnak a májdarabok, sózzuk, borsozzuk, és további 15 perc alatt készre főzzük.
A tésztát bő, sós, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük, és a pörkölttel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a csirkemájpörkölt recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!