Hozzávalók
- 100 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g kókuszolaj
- 500 g csirkemáj
- 150 ml száraz vörösbor
- kb. 100-150 ml víz
- só, bors
- 1 csokor majoranna
- 1 csomag szénhidrátcsökkentett kenyér
Diétás csirkemájkrém
Hozzávalók
- 100 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g kókuszolaj
- 500 g csirkemáj
- 150 ml száraz vörösbor
- kb. 100-150 ml víz
- só, bors
- 1 csokor majoranna
- 1 csomag szénhidrátcsökkentett kenyér
A diétás csirkemájkrém elkészítéséhez a felszeletelt hagymát és fokhagymát 3 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon, majd jöhet rá a tisztított, szárazra törölt máj, amit magas hőmérsékleten kérgesítünk. Hozzáadjuk a vörösbort, elforraljuk, majd felöntjük a vízzel, és addig főzzük, amíg a belseje már nem rózsaszín, de nem is száraz. Ekkor átszedjük egy turmixgépbe, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát, és krémesre zúzzuk. Csatos üvegbe töltjük, majd hűtőben teljesen lehűtjük. A kenyeret megpirítjuk, és ezzel fogyasztjuk a májkrémet.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!