A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A chilis babhoz
- 3 ek kókuszolaj
- 2 fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 4 szál sárgarépa (120 g/szál)
- 3 szál szárzeller
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ½ tk Cayenne-bors
- 1 ½ tk fűszerkömény
- só, bors
- 400 - 500 ml alaplé
- 600 ml passata
- 2 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 2 konzerv bab (310 g-os kiszerelés)
- 8 - 10 g 60-70%-os étcsokoládé
A pulykagolyókhoz
- 500 g darált pulykahús
- 100 g apró zabpehely
- 1 db tojás
- 2 tk chilipaszta
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk fűszerkömény
- 3 ek olvasztott kókuszolaj
A tálaláshoz
- 2 db érett avokádó
- 1 db lime
- 2 szál koriander
Csípős pulykagolyók chilis babbal és avokádóval
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A chilis babhoz
- 3 ek kókuszolaj
- 2 fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 4 szál sárgarépa (120 g/szál)
- 3 szál szárzeller
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ½ tk Cayenne-bors
- 1 ½ tk fűszerkömény
- só, bors
- 400 - 500 ml alaplé
- 600 ml passata
- 2 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 2 konzerv bab (310 g-os kiszerelés)
- 8 - 10 g 60-70%-os étcsokoládé
A pulykagolyókhoz
- 500 g darált pulykahús
- 100 g apró zabpehely
- 1 db tojás
- 2 tk chilipaszta
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk fűszerkömény
- 3 ek olvasztott kókuszolaj
A tálaláshoz
- 2 db érett avokádó
- 1 db lime
- 2 szál koriander
A csípős pulykagolyók előtt a chilis babot készítjük el, amihez egy serpenyőben kókuszolajat melegítünk, és lepirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a lereszelt répát, a 0,5 cm-es kockára vágott szárzellert és a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk, amíg levet engednek a zöldségek. Ezután mehetnek hozzá a fűszerek, majd felöntjük az alaplével és a passatával, és közepes lángon 10-12 percet főzzük.
A pulykagolyókhoz egy tálban elkeverjük a darált húst, a zabpelyhet, a tojást, a chilipasztát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, és 50 g-os golyókat formázunk a masszából. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, meglocsoljuk a kókuszolajjal és 190 fokra melegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
A chilis babhoz hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és babot, valamint az étcsokit, és 2 perc alatt összefőzzük. A kész ragut tányérba szedjük, ráhelyezzük a pulykagolyókat és a felszeletelt avokádót, ráfacsarjuk a lime levét, és friss korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 45 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a csípős pulykagolyók chilis babbal és avokádóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!