Hozzávalók
- 1000 g csirkeszárny
- 100 ml olaj
- só, bors
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 ek barna cukor
A salátához
- 200 g fejes káposzta
- 2 szál újhagyma
- 1 db őszibarack
- 2 db sárgabarack
- 100 g majonéz
- 50 g tejföl
- 50 g rotisseur mustár
- 1 db lime leve
- 1 tk barna cukor
- só, bors
A vajas szószhoz
- 100 g vaj
- 25 g csípős szósz
- 50 g juharszirup
- 1 db lime leve
Hozzávalók
- 1000 g csirkeszárny
- 100 ml olaj
- só, bors
- 1 mk cayenne-bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 ek barna cukor
A salátához
- 200 g fejes káposzta
- 2 szál újhagyma
- 1 db őszibarack
- 2 db sárgabarack
- 100 g majonéz
- 50 g tejföl
- 50 g rotisseur mustár
- 1 db lime leve
- 1 tk barna cukor
- só, bors
A vajas szószhoz
- 100 g vaj
- 25 g csípős szósz
- 50 g juharszirup
- 1 db lime leve
A grillezett csirkeszárny elkészítéséhez az olajat összekeverjük a fűszerekkel, majd alaposan átforgatjuk benne a csirkét, és minimum fél órát állni hagyjuk. Utána a csirkeszárnyak mindkét oldalát alaposan meggrillezzük.
A salátához felszeleteljük a káposztát, az újhagymát és a barackokat, majd összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a lime levét. Fűszerezzük, majd összekeverjük a zöldséget az öntettel, és ezt is állni hagyjuk kicsit.
A szószhoz felolvasztjuk a vajat, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd ráöntjük a csirkére, melyet egy jó adag salátával tálalunk.
Jani nem csak ezt az egy kaját csinálta meg a Balatonon! Nézzétek meg, hogyan dobott össze grillen egy csirkeburgert:
Ha tetszett a grillezett csirkeszárny receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!