Hirdetés

Hagymás rostélyos, ahogyan azt kell

Hozzávalók

4
személyre
+

A rostélyoshoz

4 szelet 200 grammos rostélyos
800 g vöröshagyma
4 ek liszt
só, bors
olaj
100 ml száraz fehérbor
20 g hideg vaj
3 ek mustár

A körethez

1 kg krumpli
1 ek só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Hagymás rostélyos, ahogyan azt kell

Milyen a tökéletes rostélyos? Szerintünk, omlós, éppen jól sült, és nagyon hagymás! Hát, ez a recept pont ezt mutatja meg nektek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A rostélyoshoz

4 szelet 200 grammos rostélyos
800 g vöröshagyma
4 ek liszt
só, bors
olaj
100 ml száraz fehérbor
20 g hideg vaj
3 ek mustár

A körethez

1 kg krumpli
1 ek só
Bevásárlólistához adom

A vöröshagymákat megpucoljuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk, karikáira szedjük és megforgatjuk a lisztben. 180 fokos olajban aranybarnára sütjük. Majd tálalásig 130 fokos sütőbe tesszük száradni, hogy ropogós maradjon.

A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál olajon, forró serpenyőben 30 másodpercenként forgatva médiumra sütjük. Ezután a hagyma mellé tesszük a húsokat, a 130 fokos sütőbe, 7-8 percre.

A serpenyőbe, amiben a hús sült, beleöntjük a fehérbort, és feloldjuk benne a letapadt sült részeket, pár percig forraljuk, és a serpenyő folyamatos mozgatása közben beledobjuk és felolvasztjuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a mustárt, majd ha felforrt, kész is a mártás.

Ha a rostélyos készen van, krumplit cikkekre vágjuk, majd sós vízben forrás után még 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük a krumplit, jól lecsöpögtetjük, és a bő olajban ropogósra sütjük. A rostélyost a sült hagymával megpakolva és mártással meglocsolva, a sült krumplival körítve tálaljuk.

Ha tetszett a rostélyos, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások