Hozzávalók
- 50 dkg csirkecomb filé
A tikka masala fűszerkeverékhez
- 2 tk római kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt koriander
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 mk cayenne bors
- 1 mk fahéj
- 1 mk szerecsendió
- 1 mk feketebors
A páchoz
- 4 ek joghurt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db nagy adag gyömbér
A raguhoz
- 1 db kisebb adag gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej nagy vöröshagyma
- vaj
- 200 g hámozott paradicsom konzerv (darabolt)
- 150 ml habtejszín
- só
- 2 ek joghurt
A naan kenyérhez
- 250 g liszt
- 100 ml natúr joghurt
- ½ csomag szárított élesztő
- ½ csomag sütőpor
- 1 tk só
- 80 ml víz
- 1 ek étolaj
Hozzávalók
- 50 dkg csirkecomb filé
A tikka masala fűszerkeverékhez
- 2 tk római kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt koriander
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 mk cayenne bors
- 1 mk fahéj
- 1 mk szerecsendió
- 1 mk feketebors
A páchoz
- 4 ek joghurt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db nagy adag gyömbér
A raguhoz
- 1 db kisebb adag gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej nagy vöröshagyma
- vaj
- 200 g hámozott paradicsom konzerv (darabolt)
- 150 ml habtejszín
- só
- 2 ek joghurt
A naan kenyérhez
- 250 g liszt
- 100 ml natúr joghurt
- ½ csomag szárított élesztő
- ½ csomag sütőpor
- 1 tk só
- 80 ml víz
- 1 ek étolaj
A csirke tikka masala elkészítéséhez egy keverőtálba tesszük a lisztet, a joghurtot, az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet és az étolajat. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, belisztezzük a tetejét és letakarva kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a házi tikka masala keveréket, amihez a felsorolt fűszereket összekeverjük. A csirkecombfilékre kanalazunk 4 evőkanál joghurtot, 4 reszelt fokhagymát és egy jó darab reszelt gyömbért, megszórjuk a házi fűszerkeverék felével és az egészet jól összekeverjük majd letakarva a hűtőben hagyjuk pihenni.
Egy kevés étolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a reszelt gyömbért, és amikor már szép barna színük lett, hozzászórjuk a megmaradt fűszerkeveréket, kicsit lepirítjuk, amíg finom illata nem lesz. Hozzákanalazzuk a paradicsom konzervet, egy kevés tejszínt, és rotyogtatjuk pár percig. Az egészet lezúzzuk botmixerrel és egy kevés joghurttal még lazítunk az ízeken.
Sütés
Most jöhetnek a csirkék: egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráfektetjük a sütőrácsot, arra pedig a csirkedarabokat és betoljuk a sütőbe 230 fokra kb. 10-12 percre. Félidőben forgatunk rajtuk egyet, hogy mindkét oldaluk jól megpirulhasson. Mikor már megsültek, felvágjuk a húsokat és hozzáadjuk a fűszeres paradicsomos raguhoz. Egy utolsót rottyantunk még rajta, és pár kocka vajjal felturbózzuk.
A megkelt naan tésztát kicsit átgyúrjuk, 4 egyforma részre vágjuk és cseppalakúra nyújtuk. Egy wokot felforrósítunk, kevés liszttel megszórjuk és beletesszük az egyik tésztát, gyorsan lefedjük és addig sütjük, amíg fekete kis hólyagok nem keletkeznek a felületén, ekkor fordítunk rajta egyet és készre sütjük.
Tálaláskor szórjuk meg a tikka masalát friss korianderrel és tunkoljuk naan-nal. Zseniális.
Ha tetszett a csirke tikka masala receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!