Hirdetés

OMG: KFC csirke házilag! Ropogós bundával és ranch mártogatóssal

Hozzávalók

10
egész csirkeszárnyhoz
+

A csirkéhez

4 ek liszt
400 ml víz
60 g kukoricapehely
200 g kukoricaliszt
2 mk só
1 mk cayenne bors
1 tk fokhagyma granulátum
1 mk bors
1 mk sütőpor
olaj

A ranch szószhoz

2 dl tej
½ db citrom leve
½ csokor snidling
½ csokor petrezselyem
2 ek házi majonéz
½ tk fokhagyma granulátum
1 tk mustár
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

OMG: KFC csirke házilag! Ropogós bundával és ranch mártogatóssal

Megmutatjuk hogyan készülnek, a méltán híres, Kentucky stílusú csirkeszárnyak, sőt egy igazán klasszikus amerikai mártogatós, a ranch szósz receptjét is megosztjuk veletek. Egyszóval elhozzuk az igazi amerikai, Kentucky farm életérzését!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

10
egész csirkeszárnyhoz
+

A csirkéhez

4 ek liszt
400 ml víz
60 g kukoricapehely
200 g kukoricaliszt
2 mk só
1 mk cayenne bors
1 tk fokhagyma granulátum
1 mk bors
1 mk sütőpor
olaj

A ranch szószhoz

2 dl tej
½ db citrom leve
½ csokor snidling
½ csokor petrezselyem
2 ek házi majonéz
½ tk fokhagyma granulátum
1 tk mustár
bors
Bevásárlólistához adom

Először elkészítjük a tempurát, ehhez csomómentesre keverjük vizet és a lisztet. A kukoricapelyhet egy mozsárban durvára zúzzuk és összekeverjük a kukoricaliszttel, sóval, cayenne borssal, fokhagyma granulátummal, őrölt feketeborssal és sütőporral. Az előre besózott csirkerészeket először a tempurába, majd a morzsába meghempergetjük és végül a 160 fokos, forró olajban aranybarnára sütjük, kivesszük és lecsepegtetjük.

A ranch szószhoz először az írót készítjük el. Ehhez a tejjel elkeverjük a citromlevet és néhány percet állni hagyjuk. Az elkészült íróhoz adjuk a majonézt, a felaprított petrezselymet, snidlinget, fokhagyma granulátumot, mustárt, végül sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. A csirkeszárnyakkal, sültkrumplival és sörrel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások