Hozzávalók
- 300 g füstölt parasztkolbász
- 2 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 4 db tv-paprika (100 g/db)
- 300 g gyalult tök
- 3 db paradicsom (100 g/db)
- só, bors
- ½ csokor kapor
Kolbászos-tökös lecsó
Hozzávalók
- 300 g füstölt parasztkolbász
- 2 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 4 db tv-paprika (100 g/db)
- 300 g gyalult tök
- 3 db paradicsom (100 g/db)
- só, bors
- ½ csokor kapor
A kolbászos-tökös lecsó első lépése, hogy egy lábosban, közepes lángon kiolvasztjuk a karikára vágott kolbászok zsírját. Erre rádobjuk a vékony cikkekre vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha megdinsztelődött, akkor jöhet a fűszerpaprika kb. 100-150 ml víz kíséretében. Pár percig főzzük ezt az alapot, majd hozzáadjuk a rusztikus darabokra vágott paprikát és a gyalult tököt. Ha netán fagyasztott gyalult tököt használunk, akkor annak rövidebb lesz a főzési ideje, ezt kalkuláljuk bele.
Ha megpuhult a paprika és a tök, a cikkekre vágott paradicsom következik, majd sózzuk és borsozzuk. 5 percig főzzük még a paradicsommal együtt a lecsót, és a végén mehet bele az apróra vágott kapor. Egy friss szelet kenyér társaságában már tálalhatjuk is!
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a kolbászos-tökös lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!