A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A krumplihoz
- 400 g krumpli
- 2 ek olvasztott sertészsír
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk szárított rozmaring
- só
A raguhoz
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g darált sertéshús
- 1 ek savanyított jalapenokarika
- 3 tk mexikói fűszerkeverék
- só, bors
- 400 g darabolt paradicsom
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk kakaópor
- 1 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
A krumplihoz
- 400 g krumpli
- 2 ek olvasztott sertészsír
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk szárított rozmaring
- só
A raguhoz
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g darált sertéshús
- 1 ek savanyított jalapenokarika
- 3 tk mexikói fűszerkeverék
- só, bors
- 400 g darabolt paradicsom
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk kakaópor
- 1 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 1 konzerv vörösbab (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 csokor petrezselyem
A mexikói húsgolyó köretéhez előbb krumplikat elfelezzük, ha túl nagyok, akkor negyedekbe vágjuk. Megcsorgatjuk az olvasztott zsírral, megszórjuk a fűszerpaprikával és a rozmaringgal. Sózzuk, majd egy sütőpapírral borított tepsire tesszük, és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre.
A raguhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. A húst a krumplis tálba tesszük, majd hozzáadjuk a finomra vágott jalapenót, 2 tk mexikói fűszerkeveréket, és sózzuk, borsozzuk. Egy diónál picit nagyobb méretű gombócokat formázunk a masszából, és betesszük őket a serpenyőbe. Közepesen erős hőfokon kb. 3 percig pirítjuk, majd felöntjük a darabolt paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a maradék 1 tk fűszerkeverékkel, az oregánóval, a bazsalikommal, a kakaóporral, elkeverjük, kb. 2 perc alatt összeforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és a babot. Átkeverjük, betesszük a krumpli alá a sütőbe és 10 perc alatt összesütjük. Ha ügyesek vagyunk, a krumpli és ragu pont egyszerre fog elkészülni. Tálalásnál a raguba állítgatjuk a krumplikat, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a mexikói húsgolyó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!