A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 400 g csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 40 g sűrített paradicsom
- 250 g szarvacskatészta
- 1 l víz
- só, bors
- darált chilipaprika (ízlés szerint)
- 2 tk szárított oregánó
- ½ tk fahéj
- ½ tk cukrozatlan kakaópor
- 1 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 1 konzerv bab (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 db lime
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 400 g csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 40 g sűrített paradicsom
- 250 g szarvacskatészta
- 1 l víz
- só, bors
- darált chilipaprika (ízlés szerint)
- 2 tk szárított oregánó
- ½ tk fahéj
- ½ tk cukrozatlan kakaópor
- 1 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 1 konzerv bab (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 db lime
A mexikói csirkés tészta elkészítéséhez olajat melegítünk egy lábasban és kb. 2 perc alatt lepirítjuk benne a kockákra vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a szeletelt fokhagymát, és közepes lángon további 1-2 percig pirítjuk. Mehet bele a sűrített paradicsom, majd 1 perc pirítás után a szarvacskatészta is.
Felöntjük a vízzel. Amikor felforrt, ízesítjük sóval, borssal, a chilivel, a szárított oregánóval, a fahéjjal és a kakaóval. Időnként kevergetve addig főzzük, amíg a tészta teljesen meg nem puhul. Ekkor hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát és a szintén lecsöpögtetett babot is. Egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Friss lime-gerezdekkel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett az egylábasos mexikói csirkés tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Az egylábasos és egyserpenyős kajáknak nemcsak az az előnye, hogy keveset kell mosogatni utánuk, hanem az is, hogy általában egyszerűen elkészíthetők. Ezek a receptek ilyenek:
Egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb