Hozzávalók
- 50 g sertészsír
- 1.2 kg nyúlcomb és -lapocka vegyesen
- 3 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db tv-paprika (110 g/db)
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 1 tk borókabogyó
- 2 ek daráltpaprika-krém
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
- 150 ml száraz vörösbor
Hozzávalók
- 50 g sertészsír
- 1.2 kg nyúlcomb és -lapocka vegyesen
- 3 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db tv-paprika (110 g/db)
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 1 tk borókabogyó
- 2 ek daráltpaprika-krém
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
- 150 ml száraz vörösbor
A nyúlpörkölt elkészítéséhez a sertészsírt felmelegítjük egy lábasban, majd erős hőfokon lepirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepesen erős hőfokon további 3 percig pirítjuk. Beletesszük a lábasba a finomra vágott paprikát és paradicsomot, a borókabogyót, a paprikakrémet és a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Én 1 litert használtam a felöntéshez.
Időnként kevergetve és a vizet pótolva addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Én kb. 2 órát főztem és háromszor pótoltam a vizet. De ez eltérhet a hús minősége és az állat életkora miatt. Arra kell törekedni, hogy a főzési idő vége felé már ne öntsünk sok vizet rá, hogy sűrű szaft legyen a végeredmény. A főzési idő utolsó 5 percében hozzáöntjük a vörösbort is.
Nokedlivel (ehhez is van egy szuper receptünk) és savanyúsággal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 2,5 óra
Ha tetszett a nyúlpörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több recept nyúlból:
Vörösboros nyúlpaprikás zöldfűszeres-tojásos galuskával