Hozzávalók
- ½ kg liszt
- 25 g (fél csomag) élesztő
- 1 ek olaj
- 2 tk só
Feltétek
- tejföl
- sajt
- virsli
- fokhagyma
Eredetileg egy interjút is fel akartunk venni a témában a piacon, Jani meg is jelent a megbeszélt 7:30-as időpontban, de Peti (az operatőr) elaludt, mert nem szólalt meg a telefonján (iphone 5s) beállított ébresztő. MIÉRT?? Aki tud erre megoldást, írja meg nekünk Facebookon. :D
Hozzávalók
- ½ kg liszt
- 25 g (fél csomag) élesztő
- 1 ek olaj
- 2 tk só
Feltétek
- tejföl
- sajt
- virsli
- fokhagyma
4 egyszerű lépés választ el titeket attól, hogy rövid időre boldog virslivel töltött lángos tulajdonosok legyetek. Íme:
1.: az élesztőt 3 dl langyos vízbe morzsoljuk és hagyjuk, hogy kb. 10-15 perc alatt felfusson. Ha kezd kimászni a pohárból és halkan pezseg, akkor már mehet is a liszthez. Hozzáadjuk a sót, az olajat és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. A tálban hagyjuk a tésztát, itt belisztezzük kicsit a tetejét, majd lefedve 1 órán át kelni hagyjuk.
2.: A megkelt tésztát kiborítjuk a tálból, kissé átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, majd gömböcöket formázunk belőlük. Ezeket egy sodrófával nagyjából kör alakúra nyújtjuk. Ehhez a legjobb módszer ha húzunk rajta egyet le-föl irányba, majd öt szögpercet elfordítva ismét nyújtani kezdjük és ezt addig ismételgetjük, amíg szép kerek fazont nem kapunk.
3.: Az így kapott tésztát megpakoljuk virslivel és reszelt sajttal, félbehajtjuk, és megpöngyörkézzük a szélét, hogy a sajt ne tudjon kimászni belőle.
4.: A lángost 170 fok körüli olajba tesszük, ahol aranybarnára sütjük mind a két felét. Itatóspapíron landol, majd megkenjük fokhagymás tejföllel, szórunk rá még sajtot és már készen is van a virslivel töltött lángos.
Ha tetszett a lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!