Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+
250 g kenyérszalonna
1 ½ kg hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 - 3 db paradicsom (kb. 400 g)
2 - 3 db paprika (kb. 400 g)
1 ½ kg csülök
2 - 3 ek paprikakrém
2 - 3 ek darált paprika
1 ½ kg ALDI Húsmester sertéslapocka
3 ek zsír
só, bors
1 - 2 tk kömény
3 ek pirospaprika
5 db chilipaprika
1 ½ kg krumpli
150 ml vörösbor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pincepörkölt

Egy igazán férfias kis étel, amit a bevállalós nők is imádnak. És természetesen nemcsak pincebulikban, hanem bármikor összedobható, mert egy jó pincepörkölt mindig, minden körülmények között bearanyozza az ember napját. Az enyémet biztos!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+
250 g kenyérszalonna
1 ½ kg hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 - 3 db paradicsom (kb. 400 g)
2 - 3 db paprika (kb. 400 g)
1 ½ kg csülök
2 - 3 ek paprikakrém
2 - 3 ek darált paprika
1 ½ kg ALDI Húsmester sertéslapocka
3 ek zsír
só, bors
1 - 2 tk kömény
3 ek pirospaprika
5 db chilipaprika
1 ½ kg krumpli
150 ml vörösbor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A pincepörkölt elkészítéséhez a szalonnát kb. fél cm-es kockákra vágjuk, és egy nagyobb lábasban, 3-4 perc alatt kisütjük a zsírját. Kivesszük a szalonnakockákat, és a visszamaradt zsírhoz adjuk a kis kockákra vágott hagymát.

3-4 perc pirítás után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, valamint az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát is. Pár perc pirítás után beletesszük a kb. 3×3 cm-es kockákra vágott csülköt, a paprikakrémet és a darált paprikát is. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. 

A lapockát szintén kb. 3×3 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, és több adagban, 2-3 perc alatt lepirítjuk a felkockázott húst, majd a pörkölthöz adjuk, ezután jöhet egy újabb adag víz. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel és pirospaprikával, majd hozzáadjuk az egész chilipaprikákat is.

Pincepörkölt

Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott krumplit, felöntjük kevés vízzel, és ha szükséges, kissé sózzuk. Amikor puha a krumpli, beleöntjük a vörösbort, majd 1-2 perc forralás után elzárjuk a tűzhelyet. 

Tányérba szedjük a pincepörköltet, megszórjuk a korábban lepirított szalonnával, végül friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Pincepörkölt
Pincepörkölt

Elkészítési idő: kb. 150 perc

Ha tetszett a pincepörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több pörkölt:

Kínai sertéspörkölt bográcsban

Étcsokis marhapörkölt kakukkfüves nokedlivel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?