Hirdetés

Pulykabrassói

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli
só, bors
6 - 8 ek olaj
500 g pulykamell
2 fej hagyma (nagyobb)
4 gerezd fokhagyma
1 tk füstölt paprika
2 tk majoranna
1 tk fokhagymapor
1 tk őrölt kömény
500 ml zöldségalaplé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pulykabrassói

Nem, alapvetően borsó NINCSEN a brassóiban, ez csak egy régi debreceni szokás. :D Ha szeretnétek, tegyetek bele, nem fogja elrontani, de így is tökéletes.
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli
só, bors
6 - 8 ek olaj
500 g pulykamell
2 fej hagyma (nagyobb)
4 gerezd fokhagyma
1 tk füstölt paprika
2 tk majoranna
1 tk fokhagymapor
1 tk őrölt kömény
500 ml zöldségalaplé
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A pulykabrassói elkészítéséhez először a krumplit megpucoljuk, 3-4 cm nagyságú kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ezután egy tepsire öntjük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 2-3 evőkanál olajjal, és 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A pulykamellet 2-3 cm-es kockákra vágjuk, 2-3 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kiszedjük (nem kell átsütni teljesen, mert a raguban fejezzük be). 

A visszamaradt szaftra 2 evőkanál olajat öntünk, és elkezdjük megpirítani az apróra vágott hagymát és fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Ha üvegesre párolódott, rászórjuk a fűszereket, elkeverjük, és felöntjük az alaplé felével. Ha a felére redukálódott, visszarakjuk a húst, beleöntjük a maradék alaplevet, és 15 percig főzzük. Belekeverjük a sült krumplit, és kész is a perfekt pulykabrassói.

Pulykabrassói
Pulykabrassói

Ha tetszett a pulykabrassói receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a brassói receptek is érdekelhetnek:

Sörös egyserpenyős csirkebrassói

Zé-féle brassói aprópecsenye

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?