Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- só, bors
- 6 - 8 ek olaj
- 500 g pulykamell
- 2 fej hagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt paprika
- 2 tk majoranna
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt kömény
- 500 ml zöldségalaplé
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- só, bors
- 6 - 8 ek olaj
- 500 g pulykamell
- 2 fej hagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt paprika
- 2 tk majoranna
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt kömény
- 500 ml zöldségalaplé
A pulykabrassói elkészítéséhez először a krumplit megpucoljuk, 3-4 cm nagyságú kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ezután egy tepsire öntjük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 2-3 evőkanál olajjal, és 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A pulykamellet 2-3 cm-es kockákra vágjuk, 2-3 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kiszedjük (nem kell átsütni teljesen, mert a raguban fejezzük be).
A visszamaradt szaftra 2 evőkanál olajat öntünk, és elkezdjük megpirítani az apróra vágott hagymát és fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Ha üvegesre párolódott, rászórjuk a fűszereket, elkeverjük, és felöntjük az alaplé felével. Ha a felére redukálódott, visszarakjuk a húst, beleöntjük a maradék alaplevet, és 15 percig főzzük. Belekeverjük a sült krumplit, és kész is a perfekt pulykabrassói.
Ha tetszett a pulykabrassói receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!