Hozzávalók
- 1 db sertésszűz
- 500 g krumpli
- 30 g zsírszalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 2 csipet majoranna
- só, bors
- olaj
- ½ tk keményítő
- 100 ml víz
- 1 csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
- 1 db sertésszűz
- 500 g krumpli
- 30 g zsírszalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 2 csipet majoranna
- só, bors
- olaj
- ½ tk keményítő
- 100 ml víz
- 1 csokor friss petrezselyem
A brassói aprópecsenye szerintem a világ egyik legjobb kajája, nehéz neki ellenállni. Mindenki másképp csinálja, én így szoktam:
A krumplikat megmossuk és héjastól berakjuk a mikróba 10 perce, majd megvárjuk, amíg kihűl. Nagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben 4-5 evőkanál olajon, néha rázogatva, aranybarnára pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük egy tányérba. Apró kockákra vágjuk a szalonnát és ugyanabban a serpenyőben zsírjára pirítjuk. Beledobjuk a felkockázott sertéshúst és magas lángon aranybarnára pirítjuk a külsejét. Ezután alacsony hőfokon pirítjuk tovább.
Megszórjuk a fűszerekkel és rányomjuk a fokhagymákat. Megszórjuk a keményítővel, alaposan elkeverjük és felöntjük a vízzel. Ha kialakult a szaft, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel (a szárával együtt). A sült krumplival összekeverjük a ragut és kész is.
Ha tetszett a brassói aprópecsenye receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a receptek is érdekelhetnek:
Sörös egyserpenyős csirkebrassói