Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 db sertésszűz
500 g krumpli
30 g zsírszalonna
3 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
2 csipet majoranna
só, bors
olaj
½ tk keményítő
100 ml víz
1 csokor friss petrezselyem
Hirdetés

Zé-féle brassói aprópecsenye

Fokhagymás szaft, hús, krumpli. Na, ez az a kombináció, aminek nem igazán lehet ellenállni. Hogy milyen húst használunk, és hogy hogyan készítjük el a krumplit, az már vita tárgyát képezi, de én most megmutatom nektek azt a verziót, amit otthon bármikor össze lehet dobni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 db sertésszűz
500 g krumpli
30 g zsírszalonna
3 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
2 csipet majoranna
só, bors
olaj
½ tk keményítő
100 ml víz
1 csokor friss petrezselyem

A krumplikat megmossuk és héjastól berakjuk a mikróba 10 perce, majd megvárjuk, amíg kihűl. Nagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben 4-5 evőkanál olajon, néha rázogatva, aranybarnára pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük egy tányérba. Apró kockákra vágjuk a szalonnát és ugyanabban a serpenyőben zsírjára pirítjuk. Beledobjuk a felkockázott sertéshúst és magas lángon aranybarnára pirítjuk a külsejét. Ezután alacsony hőfokon pirítjuk tovább.

Megszórjuk a fűszerekkel és rányomjuk a fokhagymákat. Megszórjuk a keményítővel, alaposan elkeverjük és felöntjük a vízzel. Ha kialakult a szaft, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel (a szárával együtt). A sült krumplival összekeverjük a ragut és kész is.

Ha tetszett a brassói aprópecsenye receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások