Hozzávalók
- 3 db szikkadt zsemle (50 g/db)
- 300 ml tej
- 600 g darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
- 1 ek majoránna
- 1 db tojás
- 200 g trappista sajt
- 50 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 4 adag főtt-sült burgonya
- 4 adag savanyúság
Sajttal töltött fasírt
Hozzávalók
- 3 db szikkadt zsemle (50 g/db)
- 300 ml tej
- 600 g darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- só, bors
- 1 ek majoránna
- 1 db tojás
- 200 g trappista sajt
- 50 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 4 adag főtt-sült burgonya
- 4 adag savanyúság
A sajttal töltött fasírt elkészítéséhez első körben a szikkadt zsemléket 5-10 percre beáztatjuk a tejbe. Ha megázott, kinyomkodjuk belőle a felesleges tejet és egy keverőtálba tesszük a darált hússal együtt. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a fűszerpaprikát, sót, borsot, a majoránnát és a tojást. Alaposan összedolgozzuk az egészet, majd 8 gombócot formázunk a masszából.
A sajtot felvágjuk 8 egyenlő darabra, mindegyik gombóc közepébe nyomunk egy kockát, majd zsemlemorzsába forgatjuk és pogácsa alakúra formázzuk őket. Egy mélyebb serpenyőben 160 fokosra melegítjük az olajat, és 6-8 perc alatt kisütjük benne a pogácsákat. Főtt-sült burgonyával és a kedvenc savanyúságunkkal tálaljuk a frissen sült fasírtokat.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a sajttal töltött fasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!