Hozzávalók
- 2 szelet füstölt szalonna (kb. 70 g)
- 4 szelet sertéstarja (300 g)
- só, bors
- 150 g száraz füstölt kolbász
- 3 db babérlevél
- 250 g savanyú káposzta
- 200 ml száraz vörösbor
A tálaláshoz
- tejföl
- kenyér
- friss petrezselyem
Hozzávalók
- 2 szelet füstölt szalonna (kb. 70 g)
- 4 szelet sertéstarja (300 g)
- só, bors
- 150 g száraz füstölt kolbász
- 3 db babérlevél
- 250 g savanyú káposzta
- 200 ml száraz vörösbor
A tálaláshoz
- tejföl
- kenyér
- friss petrezselyem
A szalonnát bevagdossuk, majd egy tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben üvegesre sütjük.
A tepsit kivesszük, a tarjaszeleteket a szalonnára helyezzük, alaposan sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a felkarikázott kolbászt és a babérlevelet, majd vastagon betakarjuk a káposztával. A legvégén egyenletesen ráöntjük a 200 ml bort. Visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon 40 percig sütjük.
Tálalás előtt legalább 15 percet állni hagyjuk. Zsíros tejföllel és fehér kenyérrel rakjuk fel az asztalra.
Ha tetszett ez a savanyú káposztás sült tarja recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!