Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
600 - 800 g bőrös sertésszűz
2 - 3 ek olaj

A zöld fűszeres mártáshoz

100 ml olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 - 2 ág rozmaring
1 - 2 ág kakukkfű
néhány levél zsálya
só, bors

A fokhagymakrémhez

30 g vaj
100 g krémsajt
3 - 4 gerezd fokhagyma
fehér bors
40 ml zsíros tej
½ csokor snidling

A cacio e pepe burgonyához

500 g közepesre előfőzött pucolt, apró szemű burgonya
100 g olívaolaj
30 g tört színes bors
100 g reszelt parmezán
nagyszemű só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sertésszűz cacio e pepe burgonyával

Az elegáns egyben sült sertésszűz most kétféle mártásból és egy olaszos ihletésű köretből álló kíséretet kapott.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
600 - 800 g bőrös sertésszűz
2 - 3 ek olaj

A zöld fűszeres mártáshoz

100 ml olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 - 2 ág rozmaring
1 - 2 ág kakukkfű
néhány levél zsálya
só, bors

A fokhagymakrémhez

30 g vaj
100 g krémsajt
3 - 4 gerezd fokhagyma
fehér bors
40 ml zsíros tej
½ csokor snidling

A cacio e pepe burgonyához

500 g közepesre előfőzött pucolt, apró szemű burgonya
100 g olívaolaj
30 g tört színes bors
100 g reszelt parmezán
nagyszemű só
Bevásárlólistához adom

A száráról eltávolított zöld fűszereket/leveleket egy késes aprítóba dobjuk az olaj társaságában, sózzuk, borsozzuk, és krémes állagúra pürésítjük – kicsit legyen folyós, ezt további olaj hozzáadásával biztosíthatjuk.

A fokhagymakrémhez összekeverjük a vajat és a krémsajtot, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, majd sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot, és apróra vágott snidlinggel fejezzük be. Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejet adhatunk hozzá.

A bőrös sertésszüzet magas lángon körbepirítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a maghőmérséklete 65 fok nem lesz (aki nem szereti kicsit rózsaszínűbben, az elmehet 70-75 fokig is).

A burgonyát olajon lepirítjuk egy serpenyőben, majd megszórjuk a borssal, ráreszeljük a parmezánt, és grillfokozaton a sütőbe tesszük 200-220 fokra 3-5 percre, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Kivétel után megszórjuk még egy kevés parmezánnal, borssal és nagyszemű sóval.

Tálaláskor szedünk a tányérba egy adagot a sajtos-borsos krumpliból, mellétesszük a szeletelt szüzet, meglocsoljuk a zöld fűszeres mártással, és mellé kínáljuk a fokhagymakrémet is.

Sertésszűz cacio e pepe burgonyával

Ha tetszett a sertésszűz cacio e pepe burgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások