Hozzávalók
A csirkepáchoz
- 150 ml tejföl
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt kurkuma
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 mk őrölt Cayenne-bors
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt fekete bors
- 500 g csirkecombfilé
- 2 ek étolaj
A naan kenyérhez
- 250 g finomliszt
- 100 ml tejföl
- ½ csomag szárított élesztő (7 g-os kiszerelés)
- ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 80 ml víz
- 1 ek étolaj
- 1 csipet só
A raguhoz
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- 200 g passata
- 50 ml víz
- só
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- ½ mk őrölt szerecsendió
- ½ mk őrölt fahéj
- 100 ml tejszín
- pici csokor koriander
Hozzávalók
A csirkepáchoz
- 150 ml tejföl
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt kurkuma
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 mk őrölt Cayenne-bors
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt fekete bors
- 500 g csirkecombfilé
- 2 ek étolaj
A naan kenyérhez
- 250 g finomliszt
- 100 ml tejföl
- ½ csomag szárított élesztő (7 g-os kiszerelés)
- ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 80 ml víz
- 1 ek étolaj
- 1 csipet só
A raguhoz
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- 200 g passata
- 50 ml víz
- só
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- ½ mk őrölt szerecsendió
- ½ mk őrölt fahéj
- 100 ml tejszín
- pici csokor koriander
A tejfölös csirke tikka masala recept első lépéseként a pácot keverjük be. Ehhez a tejfölt összekeverjük a fűszerekkel, és beleforgatjuk a csirkecombfiléket. A húsba jól belemasszírozzuk a fűszeres tejfölt, és félretesszük kb. 1 órára a hűtőbe. Amikor lejárt a csirke pihenőideje, egy forró serpenyőben, nagy lángon, kevés olajon megsütjük a filéket.
A naanhoz összekeverjük a lisztet, a tejfölt, az élesztőt, a sütőport, a vizet és az olajat, megsózzuk, majd kidagasztjuk, és letakarva kb. 60 percet hagyjuk kelni. Ha megkelt a tészta, 8 egyenlő részre osztjuk, lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és száraz, forró serpenyőben, nagy lángon megsütjük a naan kenyereket.
A ragu elkészítése:
A hagymát félkarikákra vágjuk és egy lábasban, nagy lángon lepirítjuk az olajon. Mehet rá a szeletelt fokhagyma és a nagyobb darabokra vágott gyömbér, és ezeket is lepirítjuk. Ha minden kapott egy kis színt, felöntjük a paradicsommal és egy kevés vízzel. Sózzuk (ne felejtsük el, hogy a csirke nem sós!) és belerakjuk a fűszereket, majd közepes lángon 20-30 percet rotyogtatjuk. Ha lejárt az idő, mehet a mártásalapba a tejszín, 1-2 percet még főzzük, majd kiszedjük belőle a gyömbért (de a hardcore rajongók benne is hagyhatják 😀) és leturmixoljuk.
A lepirított csirkecombot felaprítjuk, belekeverjük a mártásba, majd még egyszer utoljára összerottyantjuk az egészet. A tikka masalát aprított korianderrel megszórva, a naan kenyérrel együtt tálaljuk.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Kelesztés és pácolás: 1 óra
Ha tetszett a tejfölös csirke tikka masala recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!