Hozzávalók
- 650 g liszt
- 15 g só
- 45 g élesztő
- 375 ml víz
- 40 g zsír
- 25 ml olívaolaj
- 150 g szalámi
- 150 g pecorino
- 4 db tojás (+ 1 db a lekenéshez)
Hozzávalók
- 650 g liszt
- 15 g só
- 45 g élesztő
- 375 ml víz
- 40 g zsír
- 25 ml olívaolaj
- 150 g szalámi
- 150 g pecorino
- 4 db tojás (+ 1 db a lekenéshez)
A lisztet egy tálba mérjük, és elkeverjük a sóval. Belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a meglangyosított vizet, mehet hozzá a zsír és az olívaolaj, majd elkezdjük bedagasztani a tésztát. Közben kis kockákra vágjuk a szalámit és a sajtot. Amikor már szép sima a tészta, hozzászórjuk a szalámi- és a sajtkockákat, gombóccá formázzuk, letakarjuk, és meleg, szélmentes helyen 50-60 percig kelesztjük.
A kelesztés után kissé átgyúrjuk a tésztát, és levágunk belőle kb. egy evőkanálnyi darabot. A nagyobbat rúd alakúra sodorjuk, és koszorú formára hajtjuk. Ha van koszorú alakú sütőformánk, azt kiolajozzuk, kilisztezzük, és abba rakjuk 30-40 percre megkelni. Ha nincs formánk, akkor sütőpapírral borított tepsire rakjuk, és egy bögrét vagy vastagabb poharat helyezünk a közepébe. Kelesztés után a koszorúba nyomunk 4 darab alaposan megmosott tojást, majd a maradék, félrerakott tésztából vékony rudakat sodrunk, és kereszt alakban elhelyezzük a tojásokon.
Lekenjük lazán felvert tojással, és a 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk nagyjából 50-55 percre.
Ha tetszett a casatiello receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!