Barackos-gyömbéres csirke kuszkusszal

Hozzávalók

4
főre
+

A kuszkuszhoz

200 g kuszkusz
400 ml zöldségalaplé
50 g vaj
1 csokor friss petrezselyem

A raguhoz

1 egész csirkemell (350-400 g)
só, bors
4 ek olaj
30 g vaj
1 fej hagyma
2 cm friss gyömbér
1 tk kakukkfű
300 - 400 g barackbefőtt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Barackos-gyömbéres csirke kuszkusszal

Én kifejezett szeretem a gyümölcsöket húsokkal kombinálni, főleg az őszibarackot, mert régebben anyukám rengetegszer csinált ilyet. A barack csodásan felveszi a szaftot, és nagyon jól kiegészíti a húst és a kuszkuszt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
25
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A kuszkuszhoz

200 g kuszkusz
400 ml zöldségalaplé
50 g vaj
1 csokor friss petrezselyem

A raguhoz

1 egész csirkemell (350-400 g)
só, bors
4 ek olaj
30 g vaj
1 fej hagyma
2 cm friss gyömbér
1 tk kakukkfű
300 - 400 g barackbefőtt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A barackos-gyömbéres csirke köretét, a kuszkuszt leforrázzuk az alaplével, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk. Ha megszívta magát, belekeverjük a vajat és az apróra vágott petrezselymet.

A raguhoz nagyobb szeletekre vágjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, közepes hőmérsékleten alaposan megpirítjuk az olajon, majd kiszedjük. A visszamaradt szaftra rádobjuk a vajat, majd lepirítjuk rajta az apróra vágott hagymát és gyömbért, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a kakukkfűvel. Ezután mehet rá a felezett barack. 5 perc pirítás után hozzáadjuk a húst, és az egészet további 5 percig pirítjuk. A kuszkuszt a raguval együtt tálaljuk.

barackos gyömbéres csirke recept

Ha tetszett a barackos-gyömbéres csirke recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a csirkés receptek is érdekelhetnek:

Csirkemellbe tekert mozzarella

Sült édesburgonya céklapesztóval és csirkemellel

Mindent bele csirkepaprikás, ahogy Zsolti készíti

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások