Hozzávalók
- 150 g masnitészta
- só, bors
- 250 g csirkemellfilé
- 1 tk SK Marrakesh fűszerkeverék
- 3 ek étolaj
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 70 g bébispenót
A dresszinghez
- 5 ek olívaolaj
- 2 tk mustár
- ½ db citrom leve
- ½ mk chilipehely
- 2 gerezd fokhagyma
Hozzávalók
- 150 g masnitészta
- só, bors
- 250 g csirkemellfilé
- 1 tk SK Marrakesh fűszerkeverék
- 3 ek étolaj
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 70 g bébispenót
A dresszinghez
- 5 ek olívaolaj
- 2 tk mustár
- ½ db citrom leve
- ½ mk chilipehely
- 2 gerezd fokhagyma
A csirkés-spenótos tésztasalátához a tésztát bő, sós lobogó vízben al dentére főzzük, leszűrjük, és folyó hideg víz alatt lehűtjük.
A csirkemellet megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy serpenyőt nagy lángon felforrósítunk az olajjal, megpirítjuk benne a csirkecsíkokat, majd félretesszük.
A dresszing hozzávalóit a zúzott fokhagymával együtt egy befőttesüvegbe töltjük, és alaposan összerázzuk. Nincs más hátra, mint a tésztasaláta összeállítása. A lila hagymát vékony félkarikákra vágjuk, és egy tálban összekeverjük a tésztával, a pirított csirkével és a spenótlevelekkel, majd az egészet nyakon öntjük a dresszinggel.
- Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a csirkés-spenótos tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Mi teljesen odavagyunk a tésztasalikért! Annyira gyorsan elkészülnek, mégis lehetnek laktatóak, sőt táplálóak is! Ez a csirkés-spenótos tésztasaláta nagy kedvencünk lett, de ha te kipróbálnál másikat is, akkor ezeket javasoljuk!
Őszi tésztasaláta pikáns mogyoródresszinggel
Almás-zöldborsós tésztasaláta csirkemellel
Mangós-fetás tésztasaláta kacsamellel