Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 ek étolaj
- só, bors
- 500 g krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek currypor
- 1 db lime leve
- 2 l zöldségalaplé
- 1 ek sűrített paradicsom
- 100 ml habtejszín
- 4 - 5 ek bolti sült hagyma
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 ek étolaj
- só, bors
- 500 g krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek currypor
- 1 db lime leve
- 2 l zöldségalaplé
- 1 ek sűrített paradicsom
- 100 ml habtejszín
- 4 - 5 ek bolti sült hagyma
A currys krumplikrémleveshez egy lábasban, közepes lángon megkaramellizáljuk a vékonyra vágott hagymát az olajon, közben sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a tisztított, kis kockákra vágott krumplit és az apróra vágott fokhagymát, és összepirítjuk.
Megszórjuk a curryporral, meglocsoljuk a lime-lével, felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ezután leturmixoljuk, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Pirított hagymával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha még több krémlevesre vágynál:
Cukormentes mandulás körtekrémleves