Hozzávalók
A leveshez
- 20 ml olaj
- 100 g hagyma
- 300 g lila káposzta (kb. 0,5 fej)
- kb. 300 ml víz
- 1 csipet kömény
- só, bors
- 250 ml passata
- 20 g cukor
- 20 g vaj
A sült káposztához
- 2 szelet káposzta
- 2 ek olaj
- só, bors
A tálaláshoz
- 2 tk szezámmag
Hozzávalók
A leveshez
- 20 ml olaj
- 100 g hagyma
- 300 g lila káposzta (kb. 0,5 fej)
- kb. 300 ml víz
- 1 csipet kömény
- só, bors
- 250 ml passata
- 20 g cukor
- 20 g vaj
A sült káposztához
- 2 szelet káposzta
- 2 ek olaj
- só, bors
A tálaláshoz
- 2 tk szezámmag
A paradicsomos lilakáposzta-krémleves elkészítéséhez olajat hevítünk egy nagyobb lábasban, és megpirítjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát. Közben a lilakáposztát felcsíkozzuk, és 2 szeletet félreteszünk belőle. Ha kész a hagyma, hozzáadjuk a lila káposztát, majd felöntjük a vízzel, ízesítjük köménnyel, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a káposztát. Ezután felöntjük a passatával, hozzáadjuk a cukrot, majd további 5 perc főzés után hozzáadjuk a vajat, és az egészet leturmixoljuk.
A félretett káposztaszeleteket meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 220 fokos sütőben nagyjából 12 perc alatt megsütjük. Tányérba szedjük a levest, megszórjuk szezámmaggal, és végül a sült káposztával tálaljuk.
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Összesen: 40 perc
Ha tetszett a paradicsomos lilakáposzta-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fantasztikus krémleves:
Sült fokhagymás burgonyakrémleves
Tárkonyos borsókrémleves zellerchipsszel
Brokkolikrémleves fűszeres csicseriborsóval
Sült répa és brokkoli krémleves, két tuti zöldségleves