Egylábasos csicseriborsós curry

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
4 ek olaj
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
3 ek currypor
200 g rizs
2 db konzerv csicseriborsó (2 x 400 g)
só, bors
1 mk chilipehely
400 ml kókusztejszín
200 ml víz
1 db lime héja és leve
1 csokor friss koriander vagy petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Egylábasos csicseriborsós curry

Ha curry, az nálam általában zöldséges: sokszor használok lencsét, karfiolt vagy csicseriborsót. De hogyan lehetne még ezt az amúgy is gyors ételt még jobban megúszni? Főzzétek bele a rizst, és kész is a komplett kaja. És igen, ér hozzá savanyú ubit enni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
4 ek olaj
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
3 ek currypor
200 g rizs
2 db konzerv csicseriborsó (2 x 400 g)
só, bors
1 mk chilipehely
400 ml kókusztejszín
200 ml víz
1 db lime héja és leve
1 csokor friss koriander vagy petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az olajon alaposan lepirítjuk az apróra vágott hagymákat és gyömbért. Megszórjuk a curryporral, elkeverjük benne a rizst, a lecsepegtetett csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilipelyhet, majd felöntjük a kókusztejszínnel és a vízzel. Fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Végül ráreszeljük a lime héját és meglocsoljuk a levével, majd megszórjuk valamilyen apróra vágott zöldfűszerrel.

Egylábasos csicseriborsós curry

Ha tetszett a egylábasos csicseriborsós curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket is nézd meg:

Ultimate füstös, egylábasos tészta

Egylábasos csirkés „rizottó”

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások