Hozzávalók
- 4 ek olaj
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 3 ek currypor
- 200 g rizs
- 2 db konzerv csicseriborsó (2 x 400 g)
- só, bors
- 1 mk chilipehely
- 400 ml kókusztejszín
- 200 ml víz
- 1 db lime héja és leve
- 1 csokor friss koriander vagy petrezselyem
Hozzávalók
- 4 ek olaj
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 3 ek currypor
- 200 g rizs
- 2 db konzerv csicseriborsó (2 x 400 g)
- só, bors
- 1 mk chilipehely
- 400 ml kókusztejszín
- 200 ml víz
- 1 db lime héja és leve
- 1 csokor friss koriander vagy petrezselyem
Az olajon alaposan lepirítjuk az apróra vágott hagymákat és gyömbért. Megszórjuk a curryporral, elkeverjük benne a rizst, a lecsepegtetett csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilipelyhet, majd felöntjük a kókusztejszínnel és a vízzel. Fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Végül ráreszeljük a lime héját és meglocsoljuk a levével, majd megszórjuk valamilyen apróra vágott zöldfűszerrel.
Ha tetszett a egylábasos csicseriborsós curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!