A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 600 g édesburgonya (tisztított mennyiség)
- 4 ek vaj
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l csirkealaplé
- 500 g filézett csirkefelsőcomb
- só, bors
- 200 ml főzőtejszín
- 4 ek keményítő
- 250 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
- 2 tk chiliszósz
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor snidling
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 600 g édesburgonya (tisztított mennyiség)
- 4 ek vaj
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l csirkealaplé
- 500 g filézett csirkefelsőcomb
- só, bors
- 200 ml főzőtejszín
- 4 ek keményítő
- 250 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
- 2 tk chiliszósz
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor snidling
A csirkés-édesburgonyás chowder recept első lépéseként az édesburgonyát meghámozzuk, és egyenlő nagyságú, 1-2 cm-es kockákra vágjuk. Egy lábasban felolvasztunk 2 evőkanál vajat, majd lepirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Amikor lepirult, mehet hozzá a reszelt fokhagyma, majd tovább pirítjuk. Ezután hozzádobjuk az édesburgonyát is, és alaposan lepirítjuk. Felöntjük a csirkealaplével, és lefedve puhára főzzük benne az édesburgonyát.
A felsőcombot kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a maradék 2 evőkanál vajat, hozzádobjuk a csirkecombkockákat, sózzuk, borsozzuk, és 6-7 perc alatt készre pirítjuk. Ezután beleöntjük a megpuhult édesburgonyás alapunkhoz.
Kiveszünk a chowder levéből 2-3 evőkanállal, hozzáadjuk a főzőtejszínt és a keményítőt, majd habverővel csomómentesre vegyítjük. Folyamatos kevergetés mellett visszaadagoljuk a ragunkhoz.
Mikor besűrűsödött, hozzáadjuk a fagyasztott mexikói zöldségkeveréket, a chiliszószt, a friss aprított fűszernövényeket, amikből a tálaláshoz egy keveset félrerakunk. Amennyiben szükséges, sózzuk és borsozzuk, még 5-6 percig rotyogtatjuk a chowdert, és fűszernövényekkel megszórva frissen tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a csirkés-édesburgonyás chowder recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több cuccos chowder recept vár az oldalunkon:
Kelbimbós, tofus, fehérrépás chowder pulykagombóccal