Hozzávalók
- 500 g darált pulykahús
- só, bors
- 250 g kelbimbó
- 200 g füstölt tofu
- 4 ek kókuszolaj
- 1 szál póréhagyma
- 100 g fehérrépa
- ½ tk gyömbérpor
- 1 tk morzsolt bazsalikom
- ½ tk fokhagyma-granulátum
- 200 g light mascarpone
- ½ db lime héja és leve
Kelbimbós, tofus, fehérrépás chowder pulykagombóccal
Hozzávalók
- 500 g darált pulykahús
- só, bors
- 250 g kelbimbó
- 200 g füstölt tofu
- 4 ek kókuszolaj
- 1 szál póréhagyma
- 100 g fehérrépa
- ½ tk gyömbérpor
- 1 tk morzsolt bazsalikom
- ½ tk fokhagyma-granulátum
- 200 g light mascarpone
- ½ db lime héja és leve
Így készül a fehérrépás chowder!
A pulykahúst sózzuk, borsozzuk és diónyi gombócokat gyúrunk belőle.
A kelbimbókat elfelezzük, a tofut pedig 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Mindkettőt sózzuk és borsozzuk, összeforgatjuk egy kevés kókuszolajjal, és a pulykagombócokkal együtt sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A póréhagymát felkarikázzuk és egy lábasban, közepes lángon, egy kevés kókuszolajon megfonnyasztjuk só és bors társaságában, majd felkarikázzuk a fehérrépát, és azt is rádobjuk. Felöntjük kb. 300 ml vízzel, beleszórjuk a gyömbérport, a bazsalikomot és a fokhagymaport, és fedő alatt puhára főzzük a fehérrépát.
Ha kész a répa, beleszórjuk a sütőben sült alkotóelemeket, rottyantunk rajta egyet és hozzáadjuk a light mascarponét. Befejezésképpen összeforgatjuk a lime levével és reszelt héjával, és már ehetjük is.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a fehérrépás chowder receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több fitt recept:
Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval
Arabos marhahúspogácsa tzatzikivel és füstölt paprikás bulgurral