Hozzávalók
- 50 g vaj
- 300 g csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál kakukkfű
- 200 g bébispenót
- 100 ml víz
- 250 ml habtejszín
- 500 g gnocchi
- só, bors
- 20 g parmezán
Egyserpenyős gombás-spenótos gnocchi
Hozzávalók
- 50 g vaj
- 300 g csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál kakukkfű
- 200 g bébispenót
- 100 ml víz
- 250 ml habtejszín
- 500 g gnocchi
- só, bors
- 20 g parmezán
A gombás-spenótos gnocchi elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben habzásig melegítünk a vajat, és közepes-magas közötti hőmérsékleten aranybarnára sütjük benne a felszeletelt gombát kb. 10 perc alatt. Ha kész, kiszedjük egy tányérba és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban 2-3 perc alatt megdinszteljük a félfőre vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát. Jöhet hozzá a kakukkfű morzsolt levele és a spenót, amit megfonnyasztunk az alapon. Ha összeesett, felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a gnocchit és 4-5 perc alatt összefőzzük az egészet. Visszatesszük a serpenyőbe a pirított gombát, sózzuk, borsozzuk, és egy alapos összeforgatás után már szedhetjük is a kész gnocchit a tányérokba. A tetejére reszelünk egy kis parmezánt, és már falhatjuk is!
- Elkészítési idő: 25-30 perc
Ha tetszett az egyserpenyős gombás-spenótos gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Egyszerű, de nagyszerű egyserpenyős kajákat keresel? Az egyserpenyős gombás-spenótos gnocchi mellé hoztunk még pár receptet!
Fodros keles, csicsókás, debrecenis egytálétel