Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 db paradicsom (90 g/db)
- 3 db tv-paprika (100 g/db)
- 200 g rókagomba
- 300 g csiperke
- 200 g shiitake
- 300 g laskagomba
- só, bors
- 4 szál kakukkfű
- 4 db babérlevél
- 3 tk fűszerpaprika
- 2 tk csípős paprikakrém
- 200 ml vörösbor
A tálaláshoz
- 4 ek tejföl
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 db paradicsom (90 g/db)
- 3 db tv-paprika (100 g/db)
- 200 g rókagomba
- 300 g csiperke
- 200 g shiitake
- 300 g laskagomba
- só, bors
- 4 szál kakukkfű
- 4 db babérlevél
- 3 tk fűszerpaprika
- 2 tk csípős paprikakrém
- 200 ml vörösbor
A tálaláshoz
- 4 ek tejföl
A 4-féle gombából készülő gombapörkölt első lépéseként a vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon alaposan lepirítjuk, majd hozzádobjuk a zúzott fokhagymát is, és még 2-3 percig pirítjuk. Mehet bele a felkockázott paradicsom és paprika, és fedő alatt 5-6 percig pároljuk, amíg levet eresztenek. A gombákat közepes darabokra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben lepirítjuk olívaolajon.
A pörköltalapot felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, majd fűszerezzük, hozzáadjuk a paprikakrémet, további 5-6 percig főzzük, majd felöntjük a vörösborral és újabb 10 percig főzzük. Ezután kikapjuk belőle a babérleveleket, és krémesre turmixoljuk egy botmixerrel. Hozzádobjuk a lepirított gombákat, és közepes lángon 5 perc alatt összerottyantjuk.
Tésztával, nokedlivel, rizzsel vagy az általunk kedvelt körettel és egy nagy kanál tejföllel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a gombapörkölt 4-féle gombából recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!