A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 100 g zsírszalonna
- 220 g tarhonya
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 380 g krumpli (pucolt állapotban)
- 10 g sűrített paradicsom
- só, bors
- ½ mk őrölt kömény
- 1 mk pirospaprika
- 900 ml víz
- 1 csokor friss petrezselyem
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 100 g zsírszalonna
- 220 g tarhonya
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 380 g krumpli (pucolt állapotban)
- 10 g sűrített paradicsom
- só, bors
- ½ mk őrölt kömény
- 1 mk pirospaprika
- 900 ml víz
- 1 csokor friss petrezselyem
A krumplis tarhonya első lépéseként a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, közepesen erős hőfokon kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a tarhonyát, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepesen erős hőfokon, időnként megkeverve szépen lepirítjuk kb. 2 perc alatt. Hozzáadjuk a kb. 1 centis kockákra vágott krumplit, a sűrített paradicsomot, és ezzel is pirítjuk 1 percig. Ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával, és felöntjük a vízzel. Időnként megkeverve addig főzzük, amíg a tarhonya és a krumpli meg nem puhul. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a krumplis tarhonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!