Hirdetés

Mézes-mustáros pulykás szendvics

Hozzávalók

4
főre
+

A marinált retekhez

200 ml víz
50 ml 10%-os ecet
2 tk porcukor
1 csokor retek

A húshoz

800 g darált pulykahús
1 fej hagyma (150 g/fej)
1 - 2 tk chilipehely
2 tk szárított kakukkfű
1 - 2 gerezd fokhagyma
0.25 mk őrölt kömény
só, bors
30 ml olaj
4 ek méz
2 tk mustár
1 csokor friss petrezselyem

A szószhoz

4 ek ketchup
1 ek mustár
1 ek méz

Az összeállításhoz

1 db bagett
4 - 5 levél szívsaláta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mézes-mustáros pulykás szendvics

Ha egy igazán jó, húsos sörkorcsolyára vágysz, ami telis-tele van jobbnál jobb ízekkel, akkor ez lesz a te recepted. Jó tanács: egyből dupla adagot készíts – még ha egymagadra készíted, akkor is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A marinált retekhez

200 ml víz
50 ml 10%-os ecet
2 tk porcukor
1 csokor retek

A húshoz

800 g darált pulykahús
1 fej hagyma (150 g/fej)
1 - 2 tk chilipehely
2 tk szárított kakukkfű
1 - 2 gerezd fokhagyma
0.25 mk őrölt kömény
só, bors
30 ml olaj
4 ek méz
2 tk mustár
1 csokor friss petrezselyem

A szószhoz

4 ek ketchup
1 ek mustár
1 ek méz

Az összeállításhoz

1 db bagett
4 - 5 levél szívsaláta
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A marinált retekhez a vízben elkeverjük az ecetet és a porcukrot, majd a megmosott retkeket vékony szeletekre vágjuk, a marinálólébe rakjuk, és a mélyhűtőbe tesszük, míg elkészítjük az étel többi elemét.

A darált húst egy keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát. Ha esetleg nem tudjuk nagyon-nagyon apróra felvágni a hagymát, akkor inkább kevés olajon 2-3 perc alatt pirítsuk meg, és úgy adjuk a húshoz. Ezután chilipehellyel, szárított kakukkfűvel, zúzott fokhagymával és köménnyel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk a húst.

Egy serpenyőben olajat hevítünk. Enyhén nedves vagy olajos kézzel 8-10 cm hosszú, kb. 3 cm átmérőjű kis hurkákat sodrunk a masszából, és közepesen erős lángon, oldalanként 2-3 perc alatt körbesütjük őket. 

Míg sülnek a húsok, a mézet összekeverjük a mustárral. Mikor megsültek, egy deszkára szedjük a húst, meglocsoljuk a mézes-mustáros keverékkel, majd az egészet megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

A szószhoz elkeverjük a ketchupban a mustárt és a mézet. 

A bagettet félbevágjuk, mindkét oldalát megkenjük a ketchupos szósszal, majd az aljára tesszük a salátaleveleket, arra az ecetes léből kivett, lecsepegtetett retkeket, végül kissé ferdén a húst. Rátesszük a bagett másik felét, majd 3-5 cm-es kis szeletekre vágjuk a szendvicsünket, és átszúrjuk egy fanyárssal. Tányérra vagy deszkára szedjük a falatokat, és jóízűen befaljuk őket.

Mézes-mustáros pulykás szendvics
  • Előkészület: 15 perc
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Összesen: 30 perc

Ha tetszett a mézes-mustáros pulykás szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?