Hozzávalók
A rizshez
- 200 g rizs
- 400 ml víz
- só, bors
A raguhoz
- 2 - 3 ek olaj
- 1 db csirkemell
- só, bors
- 1 db cukkini
- ½ db kápia paprika
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g fagyasztott borsó
- 2 - 3 ek zöld pesztó (bolti)
Hozzávalók
A rizshez
- 200 g rizs
- 400 ml víz
- só, bors
A raguhoz
- 2 - 3 ek olaj
- 1 db csirkemell
- só, bors
- 1 db cukkini
- ½ db kápia paprika
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g fagyasztott borsó
- 2 - 3 ek zöld pesztó (bolti)
A rizst összekeverjük kétszeres mennyiségű vízzel, sóval, borssal, és 10-15 perc alatt magas fokozaton (800 W) megpuhítjuk a mikróban.
A raguhoz a csirkemellet kis kockákra vágjuk, és az olajon, magas hőmérsékelten elkezdjük pirítani, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket felszeleteljük. A cukkinit és a paprikát rádobjuk a húsra, és további 2-3 percig pirítjuk. Ekkor jöhet rá a vékonyra szeletelt hagyma és fokhagyma, majd ha az egész kicsit lepirult, lejjebb vesszük a lángot, és mehet rá a borsó és a pesztó. Belekeverjük a rizst, összeforgatjuk az egészet, és kész is.
Ha tetszett a zöldséges-csirkés egyserpenyős egytálétel receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!