Hozzávalók
- 1 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 szál póréhagyma (200 g/szál)
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 g krumpli
- 600 ml zöldségalaplé
- 1 ág friss kakukkfű
- 100 ml habtejszín
A tálaláshoz
- 4 szelet pirítós
- 0.25 csokor petrezselyem
- 0.25 csokor snidling
- 1 mk chilipehely
Hozzávalók
- 1 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 szál póréhagyma (200 g/szál)
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 g krumpli
- 600 ml zöldségalaplé
- 1 ág friss kakukkfű
- 100 ml habtejszín
A tálaláshoz
- 4 szelet pirítós
- 0.25 csokor petrezselyem
- 0.25 csokor snidling
- 1 mk chilipehely
A póréhagyma-krémleves első lépéseként egy lábasban felolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, és mehet is rá a felkarikázott póréhagyma. Sózzuk, borsozzuk és 8-10 percig fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és még egy percig hőkezeljük. Ezután rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit, felöntjük az alaplével, beletesszük a kakukkfüvet és fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
Kihalásszuk a kakukkfüvet és egy turmixgép vagy botmixer segítségével lepürésítjük a levest. A tejszínnel együtt még egyszer felforraljuk, és el is készültünk. Frissen aprított fűszernövényekkel és pirítóssal isteni vacsoraként is fogyasztható.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett az egyszerű póréhagyma-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!