Egyszerű levesek

Gombakrémleves

Gombakrémleves

Hozzávalók
200 ml
habtejszín
1 kg
csiperkegomba
2 ek
olívaolaj
30 g
vaj
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
kakukkfű
1.5 l
zöldségalaplé
0.5
citrom leve
A tetejére
3 szelet
toastkenyér
2 ek
olívaolaj
só, bors

Elkészítés

A gombakrémleves a világ egyik legegyszerűbb levese, mégsem főzzük túl gyakran, de ez most megváltozik! Nálunk csiperkéből készült, de nyugodtan dobhattok bele más gombafajtákat is! Csak arra figyeljek, hogy mindig bevizsgált gombákat vásároljatok, ha a piacon vagy a boltban jártok!

RECEPT:

A gombát jól megmossuk, leszárítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és füstölgő, száraz serpenyőben 2-3 részletben lepirítjuk, majd kiszedjük. Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat a vajjal, és üvegesre pároljuk a kétfajta apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, visszarakjuk a gombát, felöntjük az alaplével, és 10 percig főzzük. Meglocsoljuk a citromlével, leturmixoljuk, majd belekeverjük a tejszínt. Visszarakjuk a tűzre, és ha újra felforrt, elzárjuk. 

A toastkenyereket apró kockákra vágjuk, és az olajon aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben, közben sózzuk, borsozzuk. Ezzel tálaljuk a levest.

gombakrémleves
Gombakrémleves

Ezek a gombás receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval

Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával

Rántott töltött gombafejek

www.streetkitchen.hu

Ez a leves tökéletes példája annak, hogy néhány alap hozzávalóból milyen zseniális dolgokat lehet kihozni! Feltétnek szinte bármit rápakolhattok, akár egy sajtos melegszendvics se állna neki rosszul.

Hozzávalók

4 - 6 főre
200 ml
habtejszín
1 kg
csiperkegomba
2 ek
olívaolaj
30 g
vaj
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
kakukkfű
1.5 l
zöldségalaplé
0.5
citrom leve
A tetejére
3 szelet
toastkenyér
2 ek
olívaolaj
só, bors

A gombakrémleves a világ egyik legegyszerűbb levese, mégsem főzzük túl gyakran, de ez most megváltozik! Nálunk csiperkéből készült, de nyugodtan dobhattok bele más gombafajtákat is! Csak arra figyeljek, hogy mindig bevizsgált gombákat vásároljatok, ha a piacon vagy a boltban jártok!

RECEPT:

A gombát jól megmossuk, leszárítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és füstölgő, száraz serpenyőben 2-3 részletben lepirítjuk, majd kiszedjük. Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat a vajjal, és üvegesre pároljuk a kétfajta apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, visszarakjuk a gombát, felöntjük az alaplével, és 10 percig főzzük. Meglocsoljuk a citromlével, leturmixoljuk, majd belekeverjük a tejszínt. Visszarakjuk a tűzre, és ha újra felforrt, elzárjuk. 

A toastkenyereket apró kockákra vágjuk, és az olajon aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben, közben sózzuk, borsozzuk. Ezzel tálaljuk a levest.

gombakrémleves
Gombakrémleves

Ezek a gombás receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval

Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával

Rántott töltött gombafejek

Ha tetszett a Gombakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept