Hozzávalók
- 8 db csiperkegomba
- bő olaj a sütéshez
A töltelékhez
- 200 g juhtúró
- 3 ek tejföl
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 csokor friss petrezselyem
A bundázáshoz
- 4 db tojás
- só, bors
- 5 ek liszt
- 200 g zsemlemorzsa
Hozzávalók
- 8 db csiperkegomba
- bő olaj a sütéshez
A töltelékhez
- 200 g juhtúró
- 3 ek tejföl
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 csokor friss petrezselyem
A bundázáshoz
- 4 db tojás
- só, bors
- 5 ek liszt
- 200 g zsemlemorzsa
A gomba tönkjét kivágjuk, vagy csak simán letörtjük, és megmossuk a fejeket. A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és beletöltjük a gombába. Ezután egy fél órára fagyasztóba tesszük, hogy jól összeálljon.
A bundázáshoz felverjük a tojást a sóval és a borssal, elkeverjük benne a lisztet, majd ebbe a keverékbe forgatjuk a gombákat, ezután a zsemlemorzsába, és visszarakjuk még 15 percre a fagyasztóba.
Egy lábasban olajat hevítünk – kb. 5 cm magasan kell lennie az olajnak –, és közepes hőmérsékleten, 150-160 fokon aranybarnára sütjük benne a gombákat. Papírtörlőre szedjük, és leitatjuk a felesleges zsiradékot.
Ha tetszett a rántott töltött gombafejek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!