Hirdetés
Green Kitchen

Rántott töltött gombafejek

Hozzávalók

8
darabhoz
+
8 db csiperkegomba
bő olaj a sütéshez

A töltelékhez

200 g juhtúró
3 ek tejföl
2 gerezd zúzott fokhagyma
bors
0.25 db szerecsendió
1 csokor friss petrezselyem

A bundázáshoz

4 db tojás
só, bors
5 ek liszt
200 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Rántott töltött gombafejek

Mindenki ismeri a kisvendéglős rántott gombafejeket: most egy juhtúrós tölteléket kaptak, de ha szeretitek, kaprot is tehettek bele petrezselyem helyett. Tartárral az igazi!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

8
darabhoz
+
8 db csiperkegomba
bő olaj a sütéshez

A töltelékhez

200 g juhtúró
3 ek tejföl
2 gerezd zúzott fokhagyma
bors
0.25 db szerecsendió
1 csokor friss petrezselyem

A bundázáshoz

4 db tojás
só, bors
5 ek liszt
200 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A gomba tönkjét kivágjuk, vagy csak simán letörtjük, és megmossuk a fejeket. A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és beletöltjük a gombába. Ezután egy fél órára fagyasztóba tesszük, hogy jól összeálljon. 

A bundázáshoz felverjük a tojást a sóval és a borssal, elkeverjük benne a lisztet, majd ebbe a keverékbe forgatjuk a gombákat, ezután a zsemlemorzsába, és visszarakjuk még 15 percre a fagyasztóba.

Egy lábasban olajat hevítünk – kb. 5 cm magasan kell lennie az olajnak –, és közepes hőmérsékleten, 150-160 fokon aranybarnára sütjük benne a gombákat. Papírtörlőre szedjük, és leitatjuk a felesleges zsiradékot.

Rántott töltött gombafejek
Rántott töltött gombafejek

Ha tetszett a rántott töltött gombafejek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több fantasztikus gomba-recept:

Bulgurral töltött gomba

Portobello parmigiana

Gombás melegszendvicskrém

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások