Hozzávalók
A leveshez
- 30 g vaj
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- só, bors
- 2 ek currypor
- 1 kg répa
- 1 ½ - 2 l zöldségalaplé
- ½ db narancs leve
- 80 g görög joghurt
A pirított csicseriborsóhoz
- 1 konzerv csicseriborsó
- 4 ek olaj
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk fokhagymapor
Hozzávalók
A leveshez
- 30 g vaj
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi friss gyömbér
- só, bors
- 2 ek currypor
- 1 kg répa
- 1 ½ - 2 l zöldségalaplé
- ½ db narancs leve
- 80 g görög joghurt
A pirított csicseriborsóhoz
- 1 konzerv csicseriborsó
- 4 ek olaj
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk fokhagymapor
A vaj és az olaj keveréken kicsit megpirítjuk az apróra vágott hagymákat és a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a curryporral, és rádobjuk a vékonyra vágott répát. Elkeverjük, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és puhára főzzük a zöldséget. Ezután leturmixoljuk, belerakjuk a narancs levét, majd a joghurtot.
A lecsepegtetett csicseriborsót összekeverjük az összes többi hozzávalóval, és egy serpenyőben 3-4 perc alatt megpirítjuk. Ezzel tálaljuk a levest.
Ha tetszett a joghurtos répakrémleves csicseriborsóval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!