Joghurtos répakrémleves csicseriborsóval

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

30 g vaj
3 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cm-nyi friss gyömbér
só, bors
2 ek currypor
1 kg répa
1 ½ - 2 l zöldségalaplé
½ db narancs leve
80 g görög joghurt

A pirított csicseriborsóhoz

1 konzerv csicseriborsó
4 ek olaj
só, bors
1 tk pirospaprika
2 tk fokhagymapor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Joghurtos répakrémleves csicseriborsóval

A répakrémlevesnek rengeteg változata van, de tuti, hogy ez az egyik legjobb, mert a joghurt brutálisan krémessé teszi!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A leveshez

30 g vaj
3 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cm-nyi friss gyömbér
só, bors
2 ek currypor
1 kg répa
1 ½ - 2 l zöldségalaplé
½ db narancs leve
80 g görög joghurt

A pirított csicseriborsóhoz

1 konzerv csicseriborsó
4 ek olaj
só, bors
1 tk pirospaprika
2 tk fokhagymapor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vaj és az olaj keveréken kicsit megpirítjuk az apróra vágott hagymákat és a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a curryporral, és rádobjuk a vékonyra vágott répát. Elkeverjük, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és puhára főzzük a zöldséget. Ezután leturmixoljuk, belerakjuk a narancs levét, majd a joghurtot.

A lecsepegtetett csicseriborsót összekeverjük az összes többi hozzávalóval, és egy serpenyőben 3-4 perc alatt megpirítjuk. Ezzel tálaljuk a levest.

Joghurtos répakrémleves csicseriborsóval

Ha tetszett a joghurtos répakrémleves csicseriborsóval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások