Kolbászos édesburgonya-krémleves

Hozzávalók

4
főre
+
500 g édesburgonya
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
100 - 150 g paprikás kolbász
só, bors
0.25 db szerecsendió
2 db babérlevél
1 - 1 ½ l víz
1 - 2 ek ecet
100 ml tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kolbászos édesburgonya-krémleves

Szupergyorsan összedobható, tartalmas leves, amit szinte bármikor megcsinálhattok! Aki esetleg tejérzékeny, nyugodtan kihagyhatja a tejszínt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
22
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g édesburgonya
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
100 - 150 g paprikás kolbász
só, bors
0.25 db szerecsendió
2 db babérlevél
1 - 1 ½ l víz
1 - 2 ek ecet
100 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az édesburgonyát megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk. A kétféle hagymát finomra aprítjuk, és a paprikás kolbászt is nagyon apróra vágjuk.

Egy lábasban zsírjára pirítjuk a kolbászt, ⅓ részét kiszedjük, a maradékot benne hagyjuk, és mehet rá a kétféle hagyma. Üvegesre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, belerakjuk a babérlevelet, az édesburgonyát, elkeverjük, felöntjük a vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezután kivesszük a babérlevelet, leturmixoljuk a levest, ecettel ízesítjük, és a félretett kolbásszal, tejszínnel összekeverve tálaljuk.

kolbászos édesburgonya-krémleves 2
Kolbászos édesburgonya-krémleves

Ha tetszett a kolbászos édesburgonya-krémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások