Hozzávalók
- 500 g édesburgonya
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 - 150 g paprikás kolbász
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 2 db babérlevél
- 1 - 1 ½ l víz
- 1 - 2 ek ecet
- 100 ml tejszín
Kolbászos édesburgonya-krémleves
Hozzávalók
- 500 g édesburgonya
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 - 150 g paprikás kolbász
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 2 db babérlevél
- 1 - 1 ½ l víz
- 1 - 2 ek ecet
- 100 ml tejszín
Az édesburgonyát megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk. A kétféle hagymát finomra aprítjuk, és a paprikás kolbászt is nagyon apróra vágjuk.
Egy lábasban zsírjára pirítjuk a kolbászt, ⅓ részét kiszedjük, a maradékot benne hagyjuk, és mehet rá a kétféle hagyma. Üvegesre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, belerakjuk a babérlevelet, az édesburgonyát, elkeverjük, felöntjük a vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezután kivesszük a babérlevelet, leturmixoljuk a levest, ecettel ízesítjük, és a félretett kolbásszal, tejszínnel összekeverve tálaljuk.
Ha tetszett a kolbászos édesburgonya-krémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!