Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 200 g lencse
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 5 ek olívaolaj
- 1 ek kristálycukor
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 100 ml száraz fehérbor
- 1 liter zöldségalaplé
- só, bors
- 1 tk mustár
- 100 ml habtejszín
- 100 g paprikás kolbász
Kolbászos lencsekrémleves
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 200 g lencse
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 5 ek olívaolaj
- 1 ek kristálycukor
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 100 ml száraz fehérbor
- 1 liter zöldségalaplé
- só, bors
- 1 tk mustár
- 100 ml habtejszín
- 100 g paprikás kolbász
A lencsekrémleves elkészítéséhez először a lencsét 2-3 órára, de legjobb, ha 1 éjszakára beáztatjuk. A vörös- és fokhagymákat apróra vágjuk. Az olajon megkaramellizáljuk a cukrot, és rádobjuk a kétféle hagymát, majd hagyjuk, hogy üvegesre piruljon. Ezután rádobjuk a pirospaprikát, a lencsét, majd felöntjük a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a zöldségalaplevet, és puhára főzzük a lencsét. Botmixerrel alaposan leturmixoljuk, közben belekeverjük a mustárt és a tejszínt is.
A kolbászt 0,5 cm-es karikákra vágjuk, és egy serpenyőben lepirítjuk őket, majd ezzel tálaljuk a lencsekrémlevest.
- Elkészítési idő: 40-45 perc
- Áztatási idő: 2-3 óra–1 éjszaka
Ha tetszett a kolbászos lencsekrémleves recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!