Hozzávalók
A besamelhez
- 70 g vaj
- 70 g finomliszt
- 900 ml tej
- só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 2 db tojássárgája
Az összeállításhoz
- 500 g brokkoli
- 3 db tojás
- 3 pár virsli
- 180 g reszelt trappista sajt
Hozzávalók
A besamelhez
- 70 g vaj
- 70 g finomliszt
- 900 ml tej
- só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 2 db tojássárgája
Az összeállításhoz
- 500 g brokkoli
- 3 db tojás
- 3 pár virsli
- 180 g reszelt trappista sajt
A csőben sült brokkolihoz vajat melegítünk egy gyorsforralóban, majd hozzáadjuk a lisztet és 1 percig pirítjuk. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és ízesítjük sóval, szerecsendióval. Amikor felforrt és besűrűsödött, hozzákeverjük a tojások sárgáját.
A brokkolit enyhén sós, bő, lobogó vízben forrástól számítva 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
A virslit kb. 5 centis darabokra vágjuk, összekeverjük a brokkolival és a tojással, majd az egészet egy süthető formába tesszük. Leöntjük a besamel mártással, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol 30 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 35 perc
Ha tetszett a csőben sült brokkoli tojással, virslivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!