Hirdetés

Csőben sült sonkás-zöldséges tészta

Hozzávalók

6
főre
+
2 ek olaj
350 g füstölt-főtt sertéskaraj
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma
50 g liszt
800 ml tej
só, bors
2 csipet őrölt szerecsendió
200 g trappista
160 g pesztó
1 db piros kaliforniai paprika (kb. 180 g)
200 g fagyasztott zöldborsó
1 db konzerv kukorica (310 g-os kiszerelés/db)
10 db aszalt paradicsom (kb. 80 g)
400 g Gyermelyi tagliatelle
vaj a tepsi kikenéséhez
kb. 50 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Csőben sült sonkás-zöldséges tészta

A tepsiben besütött, szaftos tészták nagy kedvenceink, ez a változat is remek példája ennek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
2 ek olaj
350 g füstölt-főtt sertéskaraj
50 g vaj
2 gerezd fokhagyma
50 g liszt
800 ml tej
só, bors
2 csipet őrölt szerecsendió
200 g trappista
160 g pesztó
1 db piros kaliforniai paprika (kb. 180 g)
200 g fagyasztott zöldborsó
1 db konzerv kukorica (310 g-os kiszerelés/db)
10 db aszalt paradicsom (kb. 80 g)
400 g Gyermelyi tagliatelle
vaj a tepsi kikenéséhez
kb. 50 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csőben sült tészta sajtmártásához közepesen erős lángon, egy nagyobb lábasban, az olajon megpirítjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott karajt, majd egy szűrőkanállal kiszedjük. A forró edénybe dobjuk a vajat, felolvasztjuk, beletesszük a fokhagymaprésen átzúzott fokhagymát, majd rászórjuk a lisztet, amit kevergetve fehér habzásig hevítünk.

csoben-sult-teszta

Ezután felöntjük a tejjel, néha átkeverve csomómentesre forraljuk, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Beleszórjuk a reszelt sajtot, félrehúzzuk a lángról, és kevergetve felolvasztjuk. A végén belekanalazzuk a pesztót, és belekeverjük a 2-3 mm-es kockákra vágott paprikát, a zöldborsót, a leszűrt kukoricát, a felkockázott aszalt paradicsomot és a megpirított sonka felét.

A tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben 6-8 perc alatt megfőzzük .Összekeverjük a szósszal, majd a kivajazott, bemorzsázott tepsibe öntjük, és a tetején elosztjuk a maradék sonkát. Rászórjuk a megmaradt zsemlemorzsát, hogy ropogósabb legyen, majd 200 fokos, előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre, és aranybarnára sütjük.

csoben-sult-teszta

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ha tetszett a csőben sült sonkás-zöldséges tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több csőben sült finomság, nem csak tészta:

Sajtos-mandulás karfiol

Szalonnás kelbimbó

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?