Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 350 g füstölt-főtt sertéskaraj
- 50 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g liszt
- 800 ml tej
- só, bors
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- 200 g trappista
- 160 g pesztó
- 1 db piros kaliforniai paprika (kb. 180 g)
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 db konzerv kukorica (310 g-os kiszerelés/db)
- 10 db aszalt paradicsom (kb. 80 g)
- 400 g Gyermelyi tagliatelle
- vaj a tepsi kikenéséhez
- kb. 50 g zsemlemorzsa
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 350 g füstölt-főtt sertéskaraj
- 50 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g liszt
- 800 ml tej
- só, bors
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- 200 g trappista
- 160 g pesztó
- 1 db piros kaliforniai paprika (kb. 180 g)
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 db konzerv kukorica (310 g-os kiszerelés/db)
- 10 db aszalt paradicsom (kb. 80 g)
- 400 g gyermelyi tagliatelle
- vaj a tepsi kikenéséhez
- kb. 50 g zsemlemorzsa
A csőben sült tészta sajtmártásához közepesen erős lángon, egy nagyobb lábasban, az olajon megpirítjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott karajt, majd egy szűrőkanállal kiszedjük. A forró edénybe dobjuk a vajat, felolvasztjuk, beletesszük a fokhagymaprésen átzúzott fokhagymát, majd rászórjuk a lisztet, amit kevergetve fehér habzásig hevítünk.
Ezután felöntjük a tejjel, néha átkeverve csomómentesre forraljuk, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Beleszórjuk a reszelt sajtot, félrehúzzuk a lángról, és kevergetve felolvasztjuk. A végén belekanalazzuk a pesztót, és belekeverjük a 2-3 mm-es kockákra vágott paprikát, a zöldborsót, a leszűrt kukoricát, a felkockázott aszalt paradicsomot és a megpirított sonka felét.
A tésztát bő, sós, forrásban lévő vízben 6-8 perc alatt megfőzzük .Összekeverjük a szósszal, majd a kivajazott, bemorzsázott tepsibe öntjük, és a tetején elosztjuk a maradék sonkát. Rászórjuk a megmaradt zsemlemorzsát, hogy ropogósabb legyen, majd 200 fokos, előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre, és aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Ha tetszett a csőben sült sonkás-zöldséges tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!