Hozzávalók
- 200 g hagyma
- 5 - 6 gerezd fokhagyma
- 30 g paprika
- 2 ek sertészsír
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk fűszerkömény
- ½ ek paprikakrém
- 30 g paradicsom
- kb. 1 l víz vagy alaplé
- 2 db babérlevél
- 300 g debreceni kolbász
- 1 ½ kg burgonya
Hozzávalók
- 200 g hagyma
- 5 - 6 gerezd fokhagyma
- 30 g paprika
- 2 ek sertészsír
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk fűszerkömény
- ½ ek paprikakrém
- 30 g paradicsom
- kb. 1 l víz vagy alaplé
- 2 db babérlevél
- 300 g debreceni kolbász
- 1 ½ kg burgonya
Az aprított hagymát, fokhagymát és paprikát 5-8 perc alatt, közepesen erős lángon megpirítjuk a zsíron, majd jöhet bele az összes fűszer (a babérlevél kivételével), a paprikakrém és a kockázott paradicsom, ezután felöntjük 1 l vízzel vagy alaplével.
Egy botmixerrel krémesítjük, majd beledobjuk a babérlevelet, a szeletelt debrecenit és a cikkekre vágott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 1-1,5 órára, közben időnként megkeverjük.
Elkészítési idő: kb. 100 perc
Ha tetszett a paprikás krumpli kolbásszal sütőben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!