Hozzávalók
- 1 csomag bolti leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 220 g sajtkrém
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 50 g friss spenót
- 150 g sütőtök
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 70 g feta sajt
A kenéshez
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 1 csomag bolti leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 220 g sajtkrém
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 50 g friss spenót
- 150 g sütőtök
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 70 g feta sajt
A kenéshez
- 1 db tojás
A spenótos, sajtkrémes sütőtökös lepény első lépéseként a tésztát kihajtogatjuk és a széleit kissé feltoljuk, mintha egy pizza széle lenne. A sajtkrémben elkeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, majd a spenót felét apróra vágjuk és azt is belekeverjük. A krémmel megkenjük a tésztát.
A sütőtököt vékonyan felszeleteljük és a sajtkrémre tesszük a szintén vékonyan felszeletelt lila hagymával és pár levél friss, tépkedett spenóttal együtt, majd a feta sajtot is rámorzsoljuk.
A tészta szélét lekenjük enyhén felvert tojással és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe 17 percre. Amikor megsült, a megmaradt spenótot szintén rátépkedjük.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 17 perc
Ha tetszett a spenótos, sajtkrémes, sütőtökös lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A bolti leveles tészta jól tud jönni olyankor, amikor megúszósan készítenétek valami harapnivalót. Ezekhez a receptekhez nem kell házi tésztával vacakolni:
Baconbe és leveles tésztába tekert virsli