Hozzávalók
- 10 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- 1 ek mustár
- 3 ek majonéz
- 3 ek tejföl
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 csipet durvára tört bors
Klasszikus tojáskrém
Hozzávalók
- 10 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- 1 ek mustár
- 3 ek majonéz
- 3 ek tejföl
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 csipet durvára tört bors
A klasszikus tojáskrém elkészítéséhez először a tojásokat bő vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. A sárgájákat egy konyhai aprítógépbe tesszük a fokhagymával és a szoba-hőmérsékletű vajjal, és krémesre zúzzuk.
Ezután egy tálba tesszük a sárgájás-vajas keveréket és hozzáadjuk a mustárt, a majonézt, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is. Majd a fehérjéket is az aprítógépbe tesszük, morzsalékossá zúzzuk és azt is a krémhez keverjük. Tálalásnál megszórjuk pirospaprikával és egy kevés durva borssal.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a klasszikus tojáskrém recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!